Avusturya Milletvekili Aslan: AB, Charlie Hebdo tepkisi vermeli


Türkiye'de muhalif medyanın yaşadığı baskı bütün dünyadan sert tepkiler alıyor. Koza-İpek Grubu'na yapılan polis baskını ile diğer muhalif gazetelerin maruz kaldığı açık baskıya Avusturya Parlamentosu'ndan da sert tepki geldi.

Avusturya Yeşiller Milletvekili Aygül Berivan Aslan, AK Parti'nin tüm bunları iktidarda kalamama korkusuyla yaptığını ifade etti. "Artık kaybedecek bir şeyleri kalmadığından kendilerini eleştiren herkesi şiddetle, terörle yok ediyorlar." diyen Aslan, "Tablo demokrasi adına çok korkutucu ve gelecek seçimlerin nasıl geçeceğinin de en güzel göstergesi. Medyaya yapılan bu doğrudan polis baskınları, artık seçimlerin de adaletli geçmeyeceğini net gösteriyor bize. Bence artık Avrupa Birliği ayağa kalkmalı." dedi.

Avrupa'nın Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıdaya karşı yaptığı gibi ayağa kalkması gerektiğini söyleyen Aslan, "Türkiye'de demokrasi alarm veriyor. Avrupa Birliği'nin özellikle bu gazete baskınlarına Charlie Hebdo katliamındaki gibi bir tepki göstermesi gerekiyor. Bence yakında büyük bir tepki rüzgarı da başlayacaktır. Çünkü modern dünya bunların hiçbirini kaldıramaz. Manzaraya bakınca artık AB'nin bağımsız gözlemciler oluşturup Türkiye'de muhalif medyanın yaşadığı bu baskıyı ve önümüzdeki seçimlerin güvenilirliliği üzerine kapsamlı bir rapor hazırlayıp ona göre yol haritasını belirlemesi şart olmuş durumda." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Avusturya Milletvekili Aslan: AB, Charlie Hebdo tepkisi vermeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER