Gaziantep Üniversitesi girişindeki meydanda siyasi propaganda yapmak yasak


Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı önündeki meydanın siyasi partilerce propaganda yapılmasını yasakladı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, meydanla ilgili gerekli tedbirlerin alınması yönünde Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nden talepte bulunuldu. Rektörlüğün yaptığı talepte, 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle meydanın siyasi partiler tarafından propaganda amaçlı kullanıldığı, öğrencilerin bu tür faaliyetlerden etkilendiği, zaman zaman şiddete varan olayların içerisinde yer alabilecekleri ve bu tür olayların eğitim-öğretimi aksatabileceği ifade edildi.

Gaziantep Valiliği de genel asayiş ve düzenin korunması için yasak kararı aldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Seçime katılan bazı siyasi parti teşkilatları organizesinde Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı önündeki meydanda aynı anda stant açarak seçim çalışmaları yürüttükleri, bu esnada grupların zaman zaman karşı karşıya geldiği ve şiddet içerikli olayların meydana geldiği, ayrıca propaganda amaçlı seçim araçlarını bu alana getirerek yüksek sesle müzikli etkinlikler düzenledikleri, bu durumdan da üniversite öğrencileri ve çevrede bulunan dershane öğrencilerinin olumsuz yönde etkilendiklerinden dolayı giriş kapısı önündeki meydanın genel asayiş ve düzenin korunması için siyasi partilerce propaganda amacıyla kullanılması Gaziantep Valilik makamının 30/09/2015 tarih ve 2015/2022 sayılı olurları ile yasaklanmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep Üniversitesi girişindeki meydanda siyasi propaganda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER