Geçici Meclis Başkanı Baykal, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçici başkanlık sıfatıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Baykal'ın çelenk bırakmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

TBMM, 26. Dönem Genel Seçimi'nin ardından seçilen milletvekillerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. Mazbatalarını alan milletvekilleri Parlamento'ya kayıtlarını yaptırdı. TBMM Başkanlığı devir teslim töreni saat 13.30'da yapıldı. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, görevini Deniz Baykal'a devretti. Ardından en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Başkanlığı yapacak olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, saat 14.00'te kırmızı-beyaz çiçeklerden oluşan ve üzerinde, 'TBMM Başkanlığı' yazan çelengi Atatürk Anıtı'na koydu. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, TBMM'nin en genç üyelerinden oluşan Başkanlık Divanı üyeleri, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve TBMM çalışanları katıldı. Törenin ardından Baykal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Devir teslim saatinin 13.30 olduğunu belirten Baykal, "Onun için bir 10 dakika sizlerle beraber olmaya mecbur bırakıldık. Benim bir şikayetim yok sizi bilmiyorum tabi. Beraber olmaktan memnunum." dedi. Bir gazetecinin, "7 Haziran'dan 1 Kasım'a 6 ay geçti, çok değişik bir tablo var Meclis'te. Siz de birebir tanığısınız sürecin. Yorumunuzu alabilir miyiz?" sorusuna Baykal, "Birazdan çıkacağım konuşacağım. Biraz sabırlı ol. Genel kurul açılışında bir şeyler söyleyeceğim." karşılığını verdi.

"Frakta bir değişiklik yok değil mi?" sorusu üzerine Baykal, "Yok yok. Formumu korumuşum. Ben de kaygıyla baktım fena değil. Bir denedik. Papyon krizi çıkar gibi oldu ama sonra umarım halletmişlerdir. Bana teslim edilenlerin arasında beyaz papyon yoktu. Sonra yedek buluruz falan dediler. Ben görmedim. Gerisini gördüm, eminim her şey tamam, papyonu şimdi göreceğiz." diye konuştu.

"Başbakan'ın öncelikli yemin edeceği ifade ediliyor. Size bu yönde bir şey geldi mi?" sorusuna Baykal, "Bana bir başvuru yapılmadı. Başvuru yapan bazı milletvekilli arkadaşlar var. Herkesin haklı talebini karşılamaya çalışıyoruz. Başbakan'ın öyle bir isteği olursa değerlendiririz." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Geçici Meclis Başkanı Baykal, Atatürk Anıtı'na çelenk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER