Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden formasyon eylemi


Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrenciler, YÖK'ün bu yıl 15 bin pedagojik formasyon kontenjan kararını protesto etti.

Kampüs önünde toplanan üniversite öğrencileri pankartlar açarak sloganlar attı. Burada seslerini duyurmaya çalışan üniversite öğrencileri adına basın metnini okuyan İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Fatma Öztürk, "YÖK Başkanı Yekta Saraç hocamızın açıklamalarındaki birkaç husustan bahsetmek gerekirse 'kalite ve nitelikten yanayım' diyen hocamıza sormak isteriz. Henüz geçen sene ek kontenjanlar ile birlikte 41 bin kişilik kontenjan verilirken bütün öğrencilerin kalitesi ve niteliği belirlendi mi? Peki bu yıl neredeyse üçte bir kadar kontenjan verilirken bizim kalitemizi ve niteliğimizi belirleyen kimdi? Neydi? Geçen yıl 1.5 gibi çok çok düşük bir ortalama ile formasyon alan öğrenci arkadaşlarımız nitelikli öğretmen oluyor da bu yıl daha yüksek ortalama ile bizler niteliksiz ve gayretsiz mi oluyoruz?" dedi.

"BİZLER KEYFİNİZE GÖRE DEĞİŞEN SİSTEMİN KURBANLARI MIYIZ?"

Uzun süredir Türk Eğitim ve Öğretimine bir nizam bir reform getirmeye çalışan YÖK'ün bu uğurda öğrencileri görmezden geldiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti: "Deyim yerindeyse haklarımız çiğneniyor. 4-5 yıl boyunca sıralarda dirsek çürüten öğrencilerin emekleri ile çocuk oyuncağı gibi oynanıyor yemeden içmeden canını dişine takarak kendisini bir an olsun düşünmeden sırf evladım okusun diye gecesini gündüzüne katan emektar ailelerimizin ise evlatları ile ilgili bütün hayalleri yerle bir oluyor."

CİHAN
<< Önceki Haber Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden formasyon eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER