Osmaniye'deki yangında 5 hektar orman kül oldu


Osmaniye merkeze bağlı Dereli köyünün Amanos Dağları eteklerindeki Davlumbaz mevkiinde yangın çıktı. Sabaha kadar süren yangında 5 hektar kızılçam ormanı ile civardaki zeytin bahçeleri zarar gördü.
Dün akşam saat 20.00 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yayıldı. Alevlerin hızla yayıldığı yangına, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ve Osmaniye Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Adana, Kozan, Kadirli, Düziçi ve Erzin Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye araçları, arozözler ve iş makineleri de katıldı. Yangında yaklaşık 5 hektar kızılçam ormanı ile civardaki zeytin bahçeleri de zarar gördü.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, saat 03.00 sularında kontrol altına alınan yangının sabah saatlerinde tamamen söndürüldüğünü, yangına 20 arozöz, 150 işçi, 2 itfaiye aracı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla müdahale edildiğini belirtti.

Diğer yandan gündüz yapılan incelemelerde alevlerin hızla yayılması nedeniyle özellikle yangın alanından kaçma fırsatı bulamayan çok sayıda kaplumbağanın da telef olduğu görüldü.

Öte yandan, köylüler ekiplerin yangına geç müdahalede bulunduğunu ve ilk etapta 2 araçla söndürülmeye çalışılan alevlerin kısa sürede büyüdüğünü söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye'deki yangında 5 hektar orman kül oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER