Gelir testi borcuyla ilgili yeni öneri!

Kamu-Sen Genel Sekreterinden 7 milyon vatandaşı mağdur eden 'gelir testi'yle ilgili önemli açıklama...

Gelir testi borcuyla ilgili yeni öneri!

Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, 7 milyon vatandaşı mağdur eden 'gelir testi'yle ilgili olarak şu öneriyi getirdi: Süre sınırı kaldırılsın, herkesin evine ve telefonuna tebligat yapılsın, çıkarılan borçlar da yeniden yapılandırılsın.

Ka­mu-Sen Ge­nel Sek­re­te­ri ve Sağ­lık-Sen Ge­nel Baş­ka­nı Ön­der Kah­ve­ci, 7 mil­yon va­tan­da­şı mağ­dur eden Ge­nel Sağ­lık Si­gor­ta­sı kap­sa­mın­da­ki "ge­lir tes­ti" ko­nu­sun­da dik­kat çe­ki­ci açık­la­ma­lar yap­tı.
 
Nü­fus Ka­yıt Sis­te­mi
 
Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu­’nun (SGK) va­tan­da­şı ce­za­lan­dır­mak­tan vaz­geç­me­si­ni is­te­yen Kah­ve­ci, Nü­fus Ka­yıt Sis­te­mi var­ken sağ­lık si­gor­ta­sı için teb­li­gat ya­pıl­ma­ma­sı­na tep­ki gös­ter­di. Her yıl ge­lir tes­ti yap­tır­ma­nın bir an­la­mı ol­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Kah­ve­ci, bu tes­te gir­me­di di­ye en üst li­mit­ten ce­za ke­sil­me­si­nin de hak­sız­lık ol­du­ğu­nun al­tı­nı çiz­di. Kah­ve­ci, şöy­le de­vam et­ti: “SGK ye­ni­den bir dü­zen­le­me yap­mak zo­run­da. Her se­ne bin­ler­ce in­san ka­pı­lar­da mı bek­le­ye­cek. Ay­rı­ca ge­lir­le il­gi­li mik­tar da mut­la­ka ar­tı­rıl­ma­lı. Bir ki­şi­ye 400 li­ra ci­va­rı dü­şü­yor. İs­ter ça­lış is­ter ça­lış­ma. Bu ra­ka­mın da mut­la­ka göz­den ge­çi­ril­me­si ge­re­kir. Şu an­da ya­zı­lan ce­za­lar var. On­lar ye­ni­den ya­pı­lan­dı­rı­la­bi­lir. SGK bu­nu ra­hat­lık­la ya­pa­bi­lir.”
 
Mül­te­ci­le­re es­te­tik imkanı
 
Dar ge­lir­li­ye yö­ne­lik bu tür uy­gu­la­ma­lar var­ken, Su­ri­ye­li mül­te­ci­le­re yö­ne­lik fark­lı uy­gu­la­ma­la­rın bu­lun­du­ğu­nu da ifa­de eden Kah­ve­ci, “On­la­ra sı­nır­sız sağ­lık hiz­me­ti su­nu­lu­yor. Ta­bi­i ki ge­len mül­te­ci­le­re ba­kıl­sın ama o mül­te­ci­le­rin sağ­lık har­ca­ma­la­rı­na ba­kın siz, gü­zel­lik kre­min­den es­te­tik ope­ras­yon­la­ra ka­dar bir­çok şey­ler va­r” de­di.

50 lira veremeyen 300'ü nasıl versin?

Dev­le­tin 50 li­ra ala­ca­ğı yer­de 300 li­ra ala­ca­ğım di­ye tut­tur­du­ğu­nu söy­le­yen Ön­der Kah­ve­ci, “Böy­le bir şey olur mu? Ver­gi ka­çak­çı­lı­ğı ya­pan­lar­dan alı­yor mu pa­ra, va­tan­da­şa ge­lin­ce as­lan ke­si­li­yo­r” tep­ki­si­ni gös­ter­di. Kah­ve­ci, ay­rı­ca SGK’­nın sü­re­yi uzat­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni hat­ta sü­re koy­ma­sı­nın da man­tık­lı ol­ma­dı­ğı­nı an­lat­tı.

"Babayiğit varsa çıksın"

Gelir testine girmeyenler için çıkan yüksek tutarlı prim borcu için icra süreci beklentisini değerlendiren Kahveci, şöyle devam etti:

"Seçim sürecinde kimse icra takibi falan başlatamaz. Babayiğit varsa çıksın. Yeni gelecek hükümet de mutlaka bu haksızlığı, yani kendi ödeyeceği miktar kadarını mutlaka kolaylaştırır. Diğer tarafını da kaldırabilir. Kişi zaten, 'benim ödeme gücüm yok' diyor. Bunu tahsil edemez zaten bu batık devlet alacağı. 
Aynı batık bankalarda alamadığı gibi."

BUGÜN
<< Önceki Haber Gelir testi borcuyla ilgili yeni öneri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER