Genel Başkan Uysal: Demokrat Parti, marabasıyla satılık bir köy değildir


Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir gazetede çıkan 'AK Parti'nin Demokrat Parti'yi borçları karşılığında satın alıp, 76 bin oyunu almak istemesine' ilişkin iddialarına "Demokrat Parti amiyane tabirle marabasıyla satılık bir köy değildir." diye tepki gösterdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, konuyla ilgili parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yapılan habere sert tepki gösteren Uysal şunları ifade etti:
"Türkiye'nin pek çok can alıcı meselesi varken terör gündemi ile Türkiye'de şehitler verirken bu can yakıcı meseleleri değerlendirmek ve karşınıza çıkmak isterken biz bugün haksız ithamla mesnetsiz ithamla karşı karşıya kalarak bu ithamlara cevap vermek için karşınızdayız. Habercilik ilkelerinin çiğnendiği bir habercilikle karşı karşıyayız. Habercilikten öte bir iftira karalama köklü bir geleneği olan bir partiyi zan altında bırakacak yayınla karşı karşıyayız. Bu iftiraları reddediyoruz. Ahlaksız teklif diyerek deyim yerindeyse ifade edebileceğimiz şey bir ahlaksız yakıştırmadır. Demokrat Parti amiyane tabirle marabasıyla satılık bir köy değildir. Türkiye'nin demokrasisinin, kalkınmasının, milli iradesinin amentüsünü yazmış ve icra etmiş büyük bir harekettir. Bu temelde anadoluda bu partiyi yaşatan, kuran ve bugünde gözyaşı, dua ve alınteri ile yaşatan çalışan hürriyetçi demokrat dava adamlarına hakarettir. Bütün kurullarımızla ve bütün teşkilatlarımızla bu seçimlere hazırlanmak adına mücadelemizi vermekteyiz.

Parti pratikleri açısından pek çok siyasi partinin seçimler öncesinde zaman zaman iyi niyetli telkin ve düşüncelerle meşru kurumlardan meşru aktörlerden meşru teklif ve düşünceleri de somut bir şekilde olduğunda yetkili kurullarımızda değerlendirebileceğimizi açık yüreklilikle ifade ettik. Ama bugün bu haberle isnat edilen teklif hiçbir şekilde vuku bulmamıştır. Maddi varlığımızın yüzde birine tekabül edemeyecek bir meseleyi burada söz konusu edilmiştir. Bu haberleri reddediyoruz. Bu zamana kadar bize somut, kurullarımızda değerlendirebileceğimiz bir teklif gelmediğini, meşru kurumlardan meşru yöntemlerle geldiğinde değerlendirebileceğimizi ifade ettik. Yapılan haberi kınıyorum. Olmayan bir teklife ahlaksız demek daha ahlaksızdır. Günlük heves ve ihtiraslarla Demokrat Parti'nin yönünün değiştirilme imkanı yoktur. Siyasi partileri millet kurar millet yaşatır. Demokrat Parti, şahsi ihtirasları ve şahsi kavgaları dolayısıyla kurulmuş ve aç kapa yapılabilecek bir parti değildir. Bu manada başkaları üzerinden emsal getirerek partimize ve büyük geçmişimizi zan altında bırakacak haberleri şiddetle reddediyoruz."

PARTİ GENEL MERKEZ BİNASI SATILACAK MI?

Bir basın mensubunun 'mali sıkıntı yaşanıyor mu ve parti genel merkez binası Dışişleri Bakanlığı'na satılacak mı?' sorusu üzerine Genel Başkan Uysal, çok cüz'i miktarda Maliye Bakanlığı'na borçlarının olduğunu, parti genel merkez binasının durumunun kendi tasarruflarında ve bu yönde de kalıcı gelirlerinin olması için partinin kurullarının kararlığı olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Genel Başkan Uysal: Demokrat Parti, marabasıyla satılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER