Genelkurmay Başkanı Akar: Görevimize kararlılıkla devam edeceğiz


Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda şehit yakınlarıyla bir araya gelen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Akar, "Ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı ile çıktığımız bu yolda görevimize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda '18 Mart Şehitler Günü Töreni'ne katıldı. Törene Akar'ın yanı sıra kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı ile Çanakkale ve Kore savaşları, Kıbrıs Barış Harekâtı, terörle mücadele ve görevleri esnasında hayatını kaybetmiş olan şehitlerin yakınları katıldı.

Tören esnasında bir konuşma yapan Orgeneral Akar, "Vatan toprağını vatan yapan şehitlerin kanı, gazilerin ve görev yapan arkadaşlarımızın teridir. Biz üzüntünüzü avutmak için değil, paylaşmak için buradayız. Sizler bizlere şehitlerimizin emanetisiniz, sizin için ne yapsak az. Devletimizin bekasına, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenlerin hain planları; halkımızın sağduyusu, devletimizin kararlı mücadelesi, fedakâr ve kahraman silah arkadaşlarımızın büyük gayretleri sayesinde hedefine ulaşamamıştır, ulaşamayacaktır." diyerek terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Asker, polis, geçici köy korucusu ve devletin tüm kurumlarının tam bir işbirliği içinde hareket ettiğini belirten Akar, terörle mücadelenin hiçbir sivil ve masum vatandaşın can kaybına müsaade etmeden büyük bir dikkat ve hassasiyetle icra edildiğini ifade etti. Genelkurmay Başkanı Akar, konuşmasının devamında, "En büyük takdir Türk milletinin güvenini kazanmak, en büyük başarı da bu güvene layık olmaktır. Ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı ile çıktığımız bu yolda görevimize kararlılıkla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Tören sonrasında Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, şehit aileleri ve askerlerle birlikte yemek yedi. CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay Başkanı Akar: Görevimize kararlılıkla devam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER