Genelkurmay'dan çok önemli Ağrı açıklaması

Genelkurmay: Yaralı 4 personelin tahliyesinde vatandaşlarımızın yardıma gelmesi takdire şayandır

Genelkurmay'dan çok önemli Ağrı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde askerlerle PKK’lı teröristler arasında yaşanan çatışmaya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Genelkurmay bu açıklama ile bölgede halkın yaralı askerlere yardım ettiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı doğruladı ve askerlere yardım eden vatandaşlara teşekkür etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Selahattin Demirtaş’ın bu açıklamalarını yalanlamış, HDP Eş genel Başkanı’nı yalan söylemekle itham etmişti. Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle denildi; 11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz. Ağrı'daki çatışmanın son görüntüleri yayınlandı! | Samanyolu Haber
Açıklama Demirtaş'ı doğruladı, Başbakan'ı yalanladı
Genelkurmay'ın yaptığı açıkalama sonrası HDP'lilerin dile getirdiği askerlere, bölge gelen vatandaşların yardım ettiği iddiası doğrulanmış oldu. Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışmaya ilişkin iddiaları konusunda, ''Sayın Demirtaş yalan söylüyor. Gerçekleri saptırıyor. Son derece provakatif . Doğubeyazıt'ın Kule mezrasında benzer bir çalışma yapılmış. O bölgedeki vatandaşlarımız baskı  altına alınmak istenmiştir. Seçimlerde şu ya da bu yönde bir baskı oluşmaması için gerekli çalışma yapılmıştır. Demirtaş bölgede uygulamak istedikleri baskıyı örtbas etmeye çalışıyor. Demirtaş karar versin. Meşru bir partinin genel başkanı mı? Yoksa bir terör savunucusu mu? Bu olayı yaşayan canlı şahitler var. Demirtaş'ın yalancı şahitliğine ihtiyacımız yok. Askerlerimiz olayın canlı tanığıdır. Kadıköy meydanında barışçıl bir söylem tutturup Doğubeyazıt'ta bölücü terör örgütü savunucusu olmaz." demişti.  Demirtaş ise Ağrı'da yaşanan çatışma ile ilgili olarak, "Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyonu vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı, yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye" ifadelerin kullanmıştı.
<< Önceki Haber Genelkurmay'dan çok önemli Ağrı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER