"Göçmen ailelerden gelen çocuklara sunulan imkânlar artmalı"


Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Almanya için hazırladığı ekonomi raporunda göçmenlerin eğitimine de yer verdi. Raporda, bütün çocukların, özellikle de göçmen ailelerden gelen çocukların entegrasyonu için eğitim sisteminde iyileştirilmelere gidilmesi istendi.

Rapora göre, sosyoekonomik durumu zayıf olan ailelerden gelen öğrencilere sunulan teşvik programlarının genişletilmesi gerekiyor. Raporda ayrıca, mülteci çocukların ve gençlerin hızlı bir şekilde düzenli zorunlu eğitim sistemine entegre edilmesi, standart müfredatın Almanca dersleri ile tamamlanması ve böylelikle toplumsal ayrımcılığın önüne geçilmesi istendi.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın Berlin'de tanıttığı raporda maddi teşvikten de bahsediliyor. Buna göre sosyoekonomik gücü zayıf olan aileler ve göçmen aileler, çocukları için sunulan anaokulu ve diğer ilkokul öncesi eğitim imkânlarından faydalanmaları için maddi teşviklerle cesaretlendirilmeli. Rapor, genel olarak eğitim sistemine entegre etme konusunda iyileşme tespit ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber "Göçmen ailelerden gelen çocuklara sunulan imkânlar artmalı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER