GÖP: Dergilerin basılıp gazetecilerin yargılandığı ülkede basın özgürlüğü yoktur


Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Nokta dergisine yapılan polis baskını ve Doğan Medya Grubu'na terör soruşturması açılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, "Dergilerin basıldığı, onlarca gazetecinin yargılandığı, haber sitelerinin ve haber ajanslarının, sitelerinin engellediği bir ülkede basın özgürlüğü yoktur." ifadeleri yer aldı.

GÖP'ten yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basına yönelik baskılarının her gün artarak devam ettiği ve Erdoğan'ın yüzlerce gazeteciye ve gazeteye dava açtığı hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Dün de Nokta dergisinin polis tarafından basılmasını sağladı. Nokta Dergisi, kapağında kullandığı fotoğraf nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamalarıyla basıldı. Henüz bayiye bile ulaşmadan yapılan bu baskın basın özgürlüğüne vurulan bir darbedir."

GÖP'ün açıklamasında bugün Bakırköy Başsavcılığı tarafından terör soruşturması açılan Doğan Medya Grubu'na yönelik gelişmeler de yer aldı. Soruşturmaya dayanak gösterilen yayınlara ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada, "Nokta Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çapan daha sonra mahkeme tarafından 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı. Dergilerin basıldığı, onlarca gazetecinin yargılandığı, haber sitelerinin ve haber ajanslarının sitelerinin engellediği bir ülke de basın özgürlüğü yoktur. Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak, Doğan Grubu hakkında açılan soruşturmayı, Nokta Dergisi'ne yapılan baskıyı kınıyor, arkadaşlarımıza dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Özgür basın varsa özgür toplum vardır." ifadelerine yer verildi.




CİHAN
<< Önceki Haber GÖP: Dergilerin basılıp gazetecilerin yargılandığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER