Halklar Meclisi: HDP binalarına yapılan saldırıları kınıyoruz


Farklı etnik yapı ve dine mensup bir grup vatandaş (Halklar Meclisi), parti binalarına yapılan saldırılar nedeniyle HDP İstanbul İl Merkezi'ni ziyaret etti. Halklar Meclisi üyesi Altan Açıkdilli, "Başta HDP Genel Merkezinin yakılması ve tüm HDP binalarına ve Kürt halkına yapılan bütün saldırıları biz Halklar Meclisi olarak bu topraklarda yaşayan Türk'ünden, Alevi'si, Arap, Çerkez, Rum, Gürcü'sünden Ermeni'sine kadar tüm halklar olarak kınıyoruz." dedi.

Halklar Meclisi'nden Altan Açıkdilli, Eşref Yılmaz ve Azad Barış HDP İstanbul İl Merkezi'ni ziyaret etti. Halkların Meclisi heyetini HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, karşıladı. Heyet Soylu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Soylu, "Bu ülkenin sahibi bütün halklardır. İktidarlar, yönetimler ve iktidarları zorla gasp edenler bu ülkenin sahibi değillerdir. Onlar gidecek halklar özgürce ortak geleceği yaratacaktır. Biz buna inanıyoruz. Ama biz bu sesi ne kadar yükseltirsek, ne kadar çoğaltırsak belki acılar daha da azalacaktır. Ve belki daha az kan dökülecektir." şeklinde konuştu.

Halklar Meclisi heyetinde bulunan Altan Açıkdilli, yaşanılanlara karşı bütün halkların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Açıkdilli, "Ne kadar bu ırkçı, yağmacı ve kendisinden başka hak görmeyen bakışa karşı örgütlü mücadeleyi geliştirirsek işte o zaman başarılı olacağız. Bu anlamıyla içinden geçtiğimiz süreç örgütlülük anlamında zayıf bir süreç değildir. Ama yeterlide değildir. Ve bu halkların ortak mücadelesini birlikte daha fazla yükseltmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

HDP'nin ve Kürt halkının yanında olduklarını vurgulayan Açıkdilli, "Başta HDP Genel Merkezinin yakılması ve tüm HDP binalarına ve Kürt halkına yapılan bütün saldırıları biz Halklar Meclisi olarak bu topraklarda yaşayan Türk'ünden, Alevi'si, Arap, Çerkez, Rum, Gürcü'sünden Ermeni'sine kadar tüm halklar olarak kınıyoruz ve diyoruz ki HDP yalnız değildir. Kürt Halkı yalnız değildir." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Halklar Meclisi: HDP binalarına yapılan saldırıları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER