Görev şehidi polis, Fethiye'de toprağa verildi

Görev şehidi polis, Fethiye'de toprağa verildi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde görevi başındayken kazayla ateş alan silahtan çıkan mermiyle görev şehidi olan Polis Memuru Özgür Gümüş, memleketi Muğla'nın Fethiye ilçesinde toprağa verildi.

Ergani Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği lojmanları önünde zırhlı araçla bölge koruma görevini ifa ederken zırhlı araç üzerinde bulunan silahın kazara ateş alması sonucu şehit olan Polis Memuru Özgür Gümüş'ün (30) naaşı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nden düzenlenen törenin ardından memleketi Muğla'nın Fethiye ilçesine gönderildi. Havayoluyla Dalaman Hava Limanı'na gelen şehidin naaşı, uzun araç konvoyu eşliğinde baba ocağı olan Fethiye'nin Eldirek mahallesine ulaştı. Burada binlerce kişi tarafından karşılanan şehit Gümüş'ün naaşı, ilk olarak helallik istenmek üzere baba ocağına getirildi. Duygusal anların yaşandığı helallik isteme sırasında 8 yaşındaki Ayşe Balım, babasının fotoğrafına sarılarak ağladı. Bunun üzerine Gümüş'ün diğer aile fertleri de bayrağa sarılı tabuta sarılarak ağlamaya başladı.

Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi Eldirek Mahalle Mezarlığı'na getirildi. Burada şehit Özgür Gümüş için cenaze töreni düzenlendi. Törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, bölge milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuza alınarak defnedileceği yere kadar taşındı. Şehidin eşi Nalan Gümüş, eşinin fotoğrafını tören boyunca elinden bırakmazken, şehidin çocukları Ayşe Balım ile 3 yaşındaki oğlu Yusuf Gümüş, yakınlarının kucağında cenaze törenini izledi. Şehidin naaşı binlerce kişinin katılımı ile burada toprağa verildi.

Defin sonrası Vali Amir Çiçek, şehidin babası İsmail Gümüş ve eşi Nalan Gümüş'e şehadet belgesi verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Görev şehidi polis, Fethiye'de toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER