Görgü tanıkları, Paris'i kana bulayan saldırıları anlattı


Fransa'yı kana bulayan terör saldırısının görgü tanıkları Cihan Haber Ajansı'na konuştu.

12 kişinin hayatını kaybettiği Alibert sokağındaki kafeye yönelik saldırı öncesinde olay yerinde olan Albert Tignos, bir arkadaşının kafeye bir şey içmeye davet ettiğini belirterek, "Çok yorgundum kabul etmedim. Eve döndükten yaklaşık yarım saat sonra saldırı meydana geldi." dedi. Saldırının olduğu kafenin hemen üzerinde de arkadaşının oturduğunu kaydeden Tignos, "Arkadaşım şoka girmişti, ağlıyordu.'" dedi. Oturdukları yerde daha önce de Charlie Hebdo saldırısının yaşandığını hatırlatan Albert Tignos, saldırı sonrası yaşanan durumu 'korkunç' olarak nitelendirdi.

En korkunç katliamın yaşandığı Bataclan konser salonunun bulunduğu sokağın hemen başındaki bir pizzacı dükkanının sahibi Michel Col ise ilk başta birkaç el silah sesi duyduğunu söyledi. Daha sonra ise konser salonundan canını zor kurtaran onlarca kişinin dükkanın önünden kaçtığını gördüğünü aktardı. Polisin dakikalar içinde olay yerine geldiğini de kaydeden Col, daha sonra bölgedeki tüm esnafın polisin isteğiyle kepenk kapattığını aktardı.

YASAĞA RAĞMEN FRANSIZLAR REPUBLİQUE MEYDANI'NA GELİYOR

Bu arada Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Republique Meydanı'nda anma etkinliği düzenleniyor. Paris Valiliği'nin tüm gösterileri yasaklamasına rağmen Ocak ayında Charlie Hebdo saldırılarında olduğu gibi, Fransızlar, Republique Meydanı'ndaki anıtın önüne saldırıda hayatını kaybedenler için çiçek bırakıp mum yakıyor. Bi yaşlı bakım evinde çalışan ve ölenleri anmak için anıt önüne gelen Jes Lina, "Dün yaşananları anlatmak için hiçbir kelime yok. Bu korkunç." ifadelerini kullandı. Saldırılarda hayatını kaybedenleri anmak için meydan geldiğini belirten Lina, "Bu saldırılarda insanlık vuruldu." dedi.Olay yerine gelen güvenlik güçleri ise Paris Valiliği'nin yasak kararını hatırlatarak meydanı boşaltmaya çalışıyor.

Fransa'nın başkenti Paris'in 6 farklı noktasında dün meydana gelen terör saldırılarında 128 kişi ölmüş, 250'den fazla kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Görgü tanıkları, Paris'i kana bulayan saldırıları anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER