Görkem bebek, 3 bin 500 liralık iğne için her gün ağlıyor!

Görkem bebek, 3 bin 500 liralık iğne için her gün ağlıyor!

Adana'da 'Duchenne Musküler Distrofi' (DMD) adı verilen bir tür kas hastası ikiz bebeklerden Görkem Kılıç, fıtık ameliyatı olabilmesi için uzatılacak yardım eli bekliyor.
Baba Ahmet Kılıç, doktorların DMD hastası bebeğin ameliyatta riske girmemesi için yurt dışından getirilen ve fiyatı 3 bin 500 lira olan bir iğne istediklerini söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu iğnenin parasını ödemediğini anlatan baba Kılıç, gece gündüz ağlayan çocuğunu her gün acil servise götürmek zorunda kaldığını anlatarak, "Hayır sahiplerinden bu iğnenin getirilmesini istiyorum, yalvarıyorum Allah için. Çocuğum elimde ölecek. Başka bir şey istemiyorum. Sadece bir iğne istiyorum." dedi. Anne Aynur Kılıç da 3 çocuğunun da ölümcül bir hastalıkla dünyaya geldiğini hatırlatarak, "Hani diyor ya cumhurbaşkanı ben herkese yardım ederim. Bize de etsin. Tedavisini bizi de getirsin. Cumhurbaşkanı 3 çocuk diyor ya, al 3 çocuk. 3 çocuğum da ölecek." dedi.

Şanlıurfa'dan Adana'ya göç eden Aynur - Ahmet Kılıç çiftinin 5 ay önce Gökmen ve Ahmet adında ikiz bebekleri oldu. Seyyar tezgahta sebze meyve satarak ailesini geçindiren Ahmet Kılıç, eşinin ilk evliliğinden oğlu 6 yaşındaki Enes'le birlikte kendi ikiz bebeklerinin de kas hastası olduğunu söyledi. İkizlerden Ahmet'i bir hayırsever desteğiyle kasık fıtığından ameliyat ettirdiklerini anlatan Kılıç, çocukların 3'ünün de DMD hastası olduğunu, bu hastaların 16 yaşına kadar yaşadıklarının bilindiğini söyledi. Hastalığın tedavisi için her bir çocuk için 52,5 bin lira gerektiğine dikkat çeken Kılıç, ancak şu an için bunun peşine düşmediğini söyledi.

AĞLAMASI DİNMİYOR HERGÜN ACİLE GİDİYORUZ
Baba Kılıç şunları anlattı: "5 aylık ikizlerim oldu. Bunları götürdüm hastaneye, ikisi de kasık fıtığı çıktı. DMD hastası olduğundan dolayı ameliyat yapılmıyor. Bana bir rapor verdiler. Raporda da bu iğnenin gelmesi lazımmış. Kas gevşetici bu. Bu iğne olmadan kesinlikle ameliyat yapmıyorlar. Devlet bunu karşılamıyor. 3 bin 500 lira, bu kadar param olmadığı için ben ameliyatını yaptıramıyorum. Günlük olarak götürüyorum Numune Hastanesi'ne acilde iğne yapıyorlar. Ondan sonra gönderiyorlar. Ameliyat yapmam için bana bu iğnenin gelmesi lazım. Ama bu iğneyi benim alacak gücüm yok. Devlet karşılamıyor. Almanya'dan gelecek bir iğne. Sadece ben vatandaşlardan hayır sahiplerinden bu iğnenin getirilmesini istiyorum, yalvarıyorum Allah için benim çocuğum elimde ölecek. Allah rızası için bana yardımcı olsunlar. Ben başka bir şey istemiyorum. Sadece bir iğne istiyorum. İğnenin gelmesini istiyorum. Her gün ben acile gidip geliyorum."

AL SANA 3 ÇOCUK. BENİM ÇOCUKLARIMI KURTARSIN

Anne Aynur Kılıç ise çocuklarının gözlerinin önünde eridiğini anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek bekliyor. Anne Kılıç, Erdoğan'ın sürekli 3 çocuk dediğini hatırlatarak şunları kaydetti: "Hani diyor ya cumhurbaşkanı ben herkese yardım ederim. Bize de etsin. Tedavisini bizi de getirsin. Diyor ya 3 çocuk. Al 3 çocuk. 3 çocuğum da ölecek. 3'ü de ölecek yalvarıyorum ona. Kurban olayım, Allah rızası için, bir anne yalvarıyor ona. Benim çocuklarımı kurtarsın. Çocuklarım gün geçtikçe gözümün önünde eriyor. Artık günden güne gidiyorlar. Düşün 16 yaşına gelecek çocukların ölecek elinde. Bu çocuk ameliyat olmadığı için sabahtan akşama kadar böyle ağlıyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Görkem bebek, 3 bin 500 liralık iğne için her gün ağlıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER