Görme engellilere, hikaye kitabı dağıtıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engelli öğrencilere Braille alfabesi ile hazırlanan hikaye kitapları dağıtıldı.

'15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü' dolayısıyla Mersin'de ikamet eden görme engelli öğrencilere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından ilköğretim çağındaki görme engelli öğrencilere yönelik hazırlanan, Braille alfabesi ile basılmış 16 ayrı hikaye kitabı dağıtımı yapıldı.

Aydınlık Evler İlköğretim Okulu görme engelli alt sınıfında gerçekleştirilen dağıtımda, görme engelli öğrenciler hikaye kitaplarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, öğretmenler ve okul yönetimi ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ederek, görme engelli öğrencilerin bu gibi materyallere ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını ve dağıtılan hikaye kitaplarının öğrenciler için oldukça faydalı olacağını ifade etti.

Ayrıca 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısı ile Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, Mersin genelindeki engelli dernekleri temsilcileri ile yemekte bir araya geldi. Orkide Restoran'da düzenlenen yemeğe Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Arslan, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, engelli okulları, engelli dernekleri, rehabilitasyon, bakım merkezi yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Görme engellilere, hikaye kitabı dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER