Grev yapan sendikalar, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto için yürüdü

Grev yapan sendikalar, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto için yürüdü

Ankara'da 97 insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırı nedeniyle ülke genelinde iki günlük grev kararı alan Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri Bursa'da yürüyüş yaptı.

Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin 500 kişi, sloganlar eşliğinde Şehreküstü Meydanı'na yürüdü. "Barış için gittik, katledildik, hesabını soracağız" yazılı pankart açılan yürüyüşe, CHP Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak da katıldı. Ellerinde patlama sırasında hayatını kaybeden insanların fotoğraflarını taşıyan kalabalık, 'Direne direne kazanacağız', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Katil devlet hesap verecek', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Hırsız, katil Erdoğan' şeklinde slogan attı.

Kalabalık adına açıklama yapan Bursa Kesk Şubeler Platformu Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, şöyle konuştu: "Türkiye'nin dört bir yanından gelmiştik. Emek, barış, demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gelmiştik. 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' demek için gelmiştik. Saray'ın saltanatı uğruna ayladır kan dökenlere 'dur' demek için gelmiştik. Savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gelmiştik."

"KATİLLER, DİKTATÖRLÜK HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALANLARDIR"

Üzerlerinde bomba patlatıldığını vurgulayan Ayyılmaz, şöyle devam etti: "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyor, failleri hepimiz biliyoruz. 5 Haziran'da Diyarbakır'daki, 20 Temmuz'da Suruç'taki patlamalardan tanıyoruz, aynı seriden olduğunu biliyoruz. Katiller, diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller, 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller, oluşturdukları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır."

Ankara'daki patlama sırasında alanda bulunan kadınlardan Azra Güllüpınar ise gözyaşları içerisinde şunları söyledi: "Kan gölünde bize, kollarını, bacaklarını, bedenlerini hatta beyinlerinin üstüne bayrakları örttüğümüz yoldaşlar ile baş başa bıraktılar. Yalan söylüyor bu devlet. Hayır, gelmedi ambulans, gelmedi arkadaşlar ambulans. Biz cenazelerimizi kendimiz kaldırdık."
protesto-icin-yurudu-1904515.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Grev yapan sendikalar, Ankara'daki bombalı saldırıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER