Gazprom, Ukrayna vanalarını açtı

Gazprom, Ukrayna vanalarını açtı

Ukrayna enerji şirketi Naftogaz peşin ödemeli doğalgaz alımı için Rusya'ya 234 milyon dolar havale yaptı ve Gazprom da vanaları açtı. Gazprom Başkanı Aleksey Miller sabah 10.00'dan itibaren Ukrayna'ya doğalgaz göndermeye başladıklarını söyledi.

Temmuz ayından itibaren Ukrayna'nın doğalgaz alımı yapmadığını hatırlatan Miller, "Ön ödemeli 500 milyon dolarlık anlaşmanın 234 milyon dolarlık kısmını aldık. Ukrayna kış dönemi için günlük 114 milyon metreküp doğalgaz talebinde bulundu." dedi.

Rusya, Ukrayna ve Avrupa Komisyonu, 25 Eylül'de mutabık kaldıkları kış anlaşmasına göre 2 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı yapılacak. Ukrayna'nın alımı ile ilgili AB 500 milyon dolarlık kredi desteği sağlayacak.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Ukrayna için bin metreküp doğalgazın 248-252 dolar aralığında olacağını açıklamıştı. Rusya hükümeti kış paketi için ek 20 dolarlık daha indirim yapılabileceğini belirtmişti. Ukrayna'nın kış ayları için alacağı doğalgaza bin metreküp için 230 dolar ödeme yapması bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazprom, Ukrayna vanalarını açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER