Günlük bin 200 çift ayakkabı üreten fabrika, el değiştirip üretime başladı


Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 1999 yılında kurulup, istihdam edilen 84 çalışanı ile günlük bin 200 çift spor ayakkabı üretimi yapan ayakkabı fabrikası el değiştirip, 3 yıllık aradan sonra yeniden üretime başlatıldı.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde faaliyetine 2012 yılında son vermek durumunda kalan ayakkabı fabrikası el değiştirdi. Fabrikanın yani sahibi olan Sedes Ayakkabıcılık, yapılan tadilat sonrasında üretimi yeniden başlattı.

İş adamı Hasan Yeşil tarafından 1999 yılında 16 bin metrekarelik alana kurulan ve 84 çalışanı ile günde bin 200 çift ayakkabının üretildiği ayakkabı fabrikası, üretimini 2012 yılında durdurdu. Yozgat'ı da kapsayan Teşvik Yasasından yararlanılarak kurulan fabrika işletmesi, sonraki teşvik ve desteklerin yeterli olmaması nedeniyle önce üretim kapasitesini düşürdü, sonrasında da kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.

İstanbul'da faaliyet gösteren, 2005 yılında kurulan Sedes Ayakkabıcılık şirketi, Sarıkaya ilçesindeki fabrikayı devraldı. İş güvenliği koşullarının, çalışma ve güvenlik yasalarına girmesiyle birlikte standartlara uygun şekilde üretim yapan şirket, yaptığı yatırımlarla sektöründe söz sahibi olma yolunda yeni bir adımı Sarıkaya ilçesinde attı. Ürünlerini ve çalışmalarını Avrupa standartları CE ve ISO 9001 belgeleriyle tescil ettiren firma, devraldığı Sarıkaya ilçesindeki fabrikada gerekli tadilat çalışmalarını tamamlayıp, hammadde stokunu da yaparak, üretime geçti.

Öte yandan tekrar üretime açılan fabrikayı ilk ziyareti Yozgat'tan bağımsız milletvekili adayı olan Lütfullah Kayalar yaptı.

Fabrikayı yeniden üretime başlatan Sedes Ayakkabı şirketinin temsilcileriyle görüşüp, bilgi alan Kayalar, Yozgat'ta yatırım yapıp, istihdam sağlayan işletmelerin her zaman yanında olduklarını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Günlük bin 200 çift ayakkabı üreten fabrika, el değiştirip... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER