10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasında akıl almaz iddia

İstanbul Mecidiyeköy'de kazanın meydana geldiği rezidanstaki asansörün 15 gün önce de arıza yaptığı iddia edildi.

10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasında akıl almaz iddia

Mecidiyeköy’de yıkılan Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı’nın yerine Torunlar İnşaat’ın yaptırdığı rezidansta çalışan işçiler mesailerini tamamlamış, inşaattan ayrılmak için asansöre binmişlerdi. İnşaatın 32’nci katından asansör, henüz belirlenemeyen bir sebeple zemine çakıldı. Kazada 10 işçi hayatını kaybetti.

15 GÜN ÖNCE ARIZA YAPMIŞ
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre kazanın meydana geldiği asansör 15 gün önce de arıza yaptı. Şantiye şefi bunun üzerine durumu yönetime bildirdi. Ancak asansörün tamiri için ödenek ayrılması beklenirken bu kaza meydana geldi. Asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin mesai arkadaşları da isyan etti. İşten atılma korkusu nedeniyle isimlerini vermek istemeyen inşaat çalışanları kazanın meydana geldiği binada asansörlerin sürekli arızalandığını söyledi.

iLK KAZA DEĞİL
Rezidans inşaatında geçen nisan ayında 18 yaşındaki Erdoğan Polat, inşaat sepeti halatının kopması sonucu 15. kattan düşerek hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise aynı inşaatta yangın çıkmıştı.

Bakan Çelik: Bu olaydan sonra inşaatın devam etmesi söz konusu değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatta incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Çelik, "Bu olaydan sonra tabi devam etmesi söz konusu değil. Bütün bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra tabi ki değerlendirilip ona göre kararlar alınacak" dedi.

Şişli Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaat alanına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Çelik, olayın herkesi büyük üzüntüye sevk ettiğini söyledi. Bütün temenni ve ikazlara rağmen bu olayın meydana geldiğini belirten Çelik, ölenlere rahmet diledi. Olayın, işçilerin yük taşıdığı sırada asansörün raylı sistemden çıkmasıyla meydana geldiğini bildiren Çelik, bunun ötesindeki sebeplerin belirlemesi için de gerekli idari ve adli soruşturmaların devam ettiğini ifade etti.

Çelik, bakanlık müfettişlerinin de olayla ilgili çalışmalarını ilk andan itibaren sürdürdüğünü açıkladı. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Bakan Çelik, olayla ilgili 8 kişinin gözaltında olduğunu aktardı. Bakan Çelik söz konusu inşaatın devam edip etmeyeceği yönündeki soruya ise "Bu olaydan sonra tabi devam etmesi söz konusu değil. Bütün bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra tabiî ki değerlendirilip ona göre kararlar alınacak" şeklinde cevap verdi. Faruk Çelik'e incelemeleri sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da eşlik etti.


TORUNLAR'DAN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili Torunlar GYO'dan bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada inşaat ve tüm faaliyetlerin durdurulduğu belirtildi. 

İşte o yazılı açıklama:

"Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızdaki ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle gerçekleşmiş olan elim asansör kazası ile ilgili bilgilendirme:

1.Bu kaza ile ilgili adli soruşturma derhal başlatılmıştır. Sonuçlarını en yakın takipçisi olarak izleyeceğiz.

2. Kurumumuzca olayın bütün yönleriyle araştırılması için gerekli teknik ekipler görevlendirilmiştir.

3. Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğimiz işçi kardeşlerimizin ve ailelerinin her türlü hakkı hukuku tüm alt yüklenicilerde çalışanlar da dahil sorumluluğumuz ve güvencemiz altındadır.

4. İnşaat ve tüm faaliyet durdurulmuştur. Bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra tekrar faaliyete geçilecektir.

5. Konunun gerek teknik ayrıntısı gerekse bütün yönleriyle bilgilendirilmek üzere bugün saat 10.30’da Dedeman Hotel‘de kurumumuzca bir basın toplantısı düzenlenecektir. Ayrıca yarından itibaren iki saat aralıklarla gerekli bilgilendirme yapılacak, gelişmeler medyamız, kamuoyu, rahmetli işçi kardeşlerimizin yakınlarına iletilecektir.

<< Önceki Haber 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasında akıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER