Asansör faciasında TOMA'lı koruma

Asansör faciasının meydana geldiği inşaat alanının etrafında çevik kuvvet ekipleri ve TOMA aracı bekletiliyor...

Asansör faciasında TOMA'lı koruma

Şişli Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatında meydana gelen kazanın ardından günün aydınlanmasıyla birlikte hareketlilik devam etti. Çevik kuvvet polisinin olay yerindeki bekleyişi sürüyor.

Asansör kazasında 10 işçinin hayatını kaybetmesini protesto eden gruplar gece boyunca inşaat önünde eylem yaptı. Çevik kuvvet ekipleri de inşaat çevresinde güvenlik önlemi aldı. Polisle grup arasında yaşanan gerginlik sebebiyle arbede yaşandı.

Günün aydınlanmasıyla birlikte hareketlilik devam etti. Basın mensuplarının ve çevik kuvvet polislerinin bekleyişi olay yerinde sürüyor.

Öte yandan şirket yetkililerinin önümüzdeki saatlerde bir basın toplantısı gerçekleştireceği, sosyal medyada anlaşan bazı vatandaşların işçi ölümlerine dikkat çekmek için öğle saatlerinde olay yerinde eylem yapacağı öğrenildi. CİHAN



"ASANSÖRLER SÜREKLİ ARIZALANIYOR"

Asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin mesai arkadaşları isyan etti...  Hürriyet'in haberine göre işten atılma korkusu nedeniyle isimlerini vermek istemeyen inşaat çalışanları kazanın meydana geldiği binada asansörlerin sürekli arızalandığını söyledi.

Benzer bir kazanın iki hafta önce de meydana geldiğini anlatan işçiler şunları söyledi: “Kazanın meydana geldiği binada 2 tane asansör var. Bunların ikisi de sürekli arızalanan asansörler. Biz bunlarla ilgili daha önceden de şirkete uyarıda bulunduk. Bundan iki hafta önce içerisinde işçi bulunan asansör 20. kattan aşağıya düştü. Ama asansörde hız kesici paraşüt olduğu için durdu. O olayda işçiler yara almadan kurtuldu. Dün de kazanın meydana geldiği asansörden biz indik. Daha sonra diğer arkadaşlar inince asansör düşmüş. Ölümden kıl payı kurtulduk.”

<< Önceki Haber Asansör faciasında TOMA'lı koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER