2 metrelik roket ok gibi saplandı

Türk topraklarına düşen 2 metrelik roket ok gibi yere saplandı. Mühimmat bu sefer Mısır yapımı.

2 metrelik roket ok gibi saplandı

Geçtiğimiz günlerde Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Kolcular köyünde boş bir tarlaya isabet eden iki mühimmatta kimyasal madde olabileceği şüphesi ile Diyarbakır'dan gelen bomba imha ekibi inceleme yapmıştı. Köy halkı ekili arazilerini kontrolleri sırasında bir mühimmata daha rastladı. Suriye’ye sıfır noktada bulunan Kolcular köyünde zeytinlik alanda toprağa saplanan mühimmat, Cihan Haber Ajansı kameraları tarafından güvenlik güçlerinin imhasından önce görüntülendi.

Zeytinlik alanın hemen ortasında toprağa saplı olarak vatandaşlar tarafından bulunan, yetkililer tarafından Mısır yapımı olduğu tahmin edilen, 'çok namlulu roketatar' olarak nitelendirilen, uzunluğu 2 metreyi bulan mühimmatın patlayıcısının üzerinde bulunmadığı anlaşıldı. Mühimmatın üzerinde Arapça yazılar yer alıyor.

        Kolcular köyünün hemen karşısında yer alan, Suriye sınırındaki boşaltılan Hristiyan köyünde Özgür Suriye Ordusu ve Esed askerleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında bu mühimmatların helikopter ya da uçakla atıldığı; mühimmatın yapısı gereği hedefe ulaşmadığı için kendini imha ederek, en yakın bölgeye, yani Kolcular köyüne düştüğü tahmin ediliyor. 

<< Önceki Haber 2 metrelik roket ok gibi saplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER