20 bin afetzedeye Kimse Yok Mu umut oldu

Zimbabwe'nin Mozambik sınırında bulunan Masvingo'da yaşanan sel felaketinin ardından evlerini kaybederek çadır kente yerleşen 20 bin afetzedeye Kimse Yok Mu 50 tonluk insani yardım malzemesi ulaştırdı.

20 bin afetzedeye Kimse Yok Mu umut oldu

Zimbabwe'nin başkenti   Harare’den 650 km uzaklıktaki Masvingo eyaletinde yaşanan selden etkilen 20 bin aile Mozambik sınırında bulunan Chiredzi'ye yerleştirildi. Bölgeye gönderilen yardımların tükendiğini belirten Masvingo Eyalet yöneticisi F.A. Chikovo, "Afet nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek çadır kente göç eden insanlarımız adına Kimse Yok Mu'ya değerli yardımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunarız." dedi. Yardımların, afet sonrası bölgeye tahliye edilen kampta yaşayanlara ulaştırılacağını ifade eden Chikovo, "Kimse Yok Mu’ya bize getirdikleri kaynaklar çok minnettarız." dedi.

 Bölgede Çin, Kuveyt, Güney Afrika ve Türkiye'den Kimse Yok Mu'nun insani yardım faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen ASYA Lideri İsmail Büyükay, "Afetzedelerin bulunduğu kamp sel bölgesinde olduğu için yeni bir yerleşim merkezine geçmeleri gerekiyor. Ayrıca ciddi bir temiz su sıkıntısı ile karşı karşıyalar." dedi. Çadır kente yerleşen 20 bin civarındaki afetzedenin yeni kalıcı konut, okul ve su sıkıntısının en önemli ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Büyükay, "Kimse Yok Mu olarak bölgeye şuanda 50 bin dolarlık yardımda bulunduk." şeklinde konuştu. 

<< Önceki Haber 20 bin afetzedeye Kimse Yok Mu umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER