28 Şubat'ın o ismi de tutuklandı!

"Sincan'da tankları ben yürütüp balans ayarı yaptım" diyen Eğitim ve Doktrin Komutanı Emekli Korgeneral Emekli Korgeneral İzzettin İyigün tutuklandı.

28 Şubat'ın o ismi de tutuklandı!

28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınan son isim Emekli Korgeneral İzzettin İyigün oldu. 

Emekli Korgeneral, İstanbul'da gözaltına alındı ve  işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Adliyeye girişi İyigün'ün rahat tavırları dikkat çekti. Basın mensuplarının özellikle görüntü almasını istedi. 

İfadesi alınan İyigün, daha sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme kararını verdi ve İyigün tutuklandı.  Tutuklanmasına karar verilen İyigün, emniyete ait bir minibüsle eskort eşliğinde Sincan F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Ankara Adliyesi'nde hareketlilik hiç eksik olmuyor. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta önemli bir isim adliyeye getirilmişti. Kamuoyunda  Sincan'da tankları yürüten kişi olarak bilinen dönemin zırhlı birlik komutanı Emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu tutuklandı ve Sincan Cezaevine götürülmüştü. 

Ceylanoğluna mahkemede, Sincanda yürütülen tanklar sorulmuş ve o da izinli olduğunu söylemişti. Emir komuta zincirinde talimatları o dönemde eğitim ve doktrin komutanı olan İzzettin İyigün'den aldığını ifade etmişti. İyigün ise tankların yürütülmesinden 7 yıl sonra verdiği bir ropörtajda "Tankları yürüten benim, balans ayarını ben yaptım" demişti.

<< Önceki Haber 28 Şubat'ın o ismi de tutuklandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER