28 ilde dev operasyon!

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

28 ilde dev operasyon!

Devrimci Memur Hareketi'ne yönelik  operasyon

 İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü DHKP-C'nin Devrimci Memur Hareketi (DHM) oluşumuna yönelik bazı illerde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda çoğu öğretmen olduğu iddia edilen birçok kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in de bulunduğu 93 kişi gözaltına alındı.
 
Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.


İzmir merkezli düzenlenen operasyon kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya, Alanya, Kaş, Kemer'deki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile kamuda görevli öğretmen ve hemşirenin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in konfederasyondaki odasında ve KESK Antalya Şubesi'nde aramalar yapıldığı bildirildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, İstanbul'da da sabah erken saatlerde birçok adrese baskın düzenlendi.

İstanbul'daki operasyonda, yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Ankara

Öte yandan, hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtilirken, Ankara'da da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, devlet memuru oldukları ileri sürülen 6 kişi evlerinde gözaltına alındı.


Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan bir doktorun adresine operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan ve kentteki özel bir hastanede çalıştığı belirtilen zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
<< Önceki Haber 28 ilde dev operasyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER