3 liseli çocuk daha gözaltına alındı

Dün okuldan alınıp çıkarıldığı mahkemede tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisinden sonra bugün de 3 lise öğrencisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı.

3 liseli çocuk daha gözaltına alındı

Konya’da, M.E.A. adlı liseli gencin yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasını protesto için bugün Adalet Bakanlığı önünde “Bizde hırsıza hırsız derler” diye pankart açarak protesto eden 3 genç, aynı suçlamayla gözaltına alındı.

Liseli Genç Umut üyeleri; dün Konya’da düzenlenen bir eylemde yaptığı açıklamada yolsuzluk ve rüşvet skandallarını hatırlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “hırsız” diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını protesto etti. Adalet Bakanlığı önünde bir araya gelen Liseli Genç Umut üyeleri “Bizde hırsıza hırsız derler” yazılı bir pankart açtı.

Liseliler, Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hırsızlık ve yolsuzlukların 17-25 Aralık operasyonları ve oğlu Bilal Erdoğan ile aralarında geçen “sıfırlama” konuşmalarının ses kayıtları ile tescillendiğini ve Erdoğan’a hırsız demenin suç olmadığını söyledi. Bu sırada Adalet Bakanlığı’nın özel güvenlikleri liselilere saldırdı, liselilerin pankartını yırttı.

Sıra arkadaşlarının hakaret gerekçesiyle tutuklanmasının hesabını soracaklarını ifade eden liseliler, Adalet Bakanlığı’na girmek istedi ancak özel güvenliklerin ve sivil polislerin müdahalesiyle karşılaştı. 3 lise öğrencisi müdahale sonrası gözaltına alınarak Güvenpark’ta bulunan polis araçlarına bindirildi.

“Liseli Genç Umut” adlı oluşumun üyesi olduğu öğrenilen iki gençten E., Çocuk Şubesi’ne; D.K. de Güvenlik Şubesi’ne götürüldü.




Kaynak:Rotahaber


<< Önceki Haber 3 liseli çocuk daha gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER