4 eski bakan bu habere çok üzülecek!

Yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan bakanları Yüce Divan’a göndermeyen TBMM Soruşturma Komisyonu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘imha edilmesi’ için iade edilen bakanların konuşma tapelerinin içeriklerini yayınladı.

4 eski bakan bu habere çok üzülecek!

AKP’li vekillerin hazırladığı ana rapora girmeyen tapeler, Genel Kurul’daki son oylama öncesi tüm vekillere gönderilen bin 178 sayfalık raporun ‘muhalefet şerhleri’ bölümünde yer aldı. Böylece yolsuzluk tapeleri, imha dahi edilse TBMM’nin basımını yaptığı bir eserde durmaya devam edecek.

CHP’nin muhalefet şerhinde yer alan tape dökümlerinin, Meclis Başkanlığı tarafından ‘suç teşkil ettiği’ gerekçesiyle ayıklanması bekleniyordu. Ancak Başkanlık, hem AKP’li üyelerin hazırladığı rapora hem de CHP ve MHP’nin muhalefet şerhlerine basımı yapılan bin 178 sayfalık raporda aynen yer verdi. TBMM’nin basımını yaptığı raporda yer alan tape dökümlerinde eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış’ın, Rıza Sarraf, kendi çocukları ve rüşvet çarkında olduğu ileri sürülen diğer isimlerle yaptıkları telefon görüşmelerinin içerikleri yer alıyor.ZAMAN
<< Önceki Haber 4 eski bakan bu habere çok üzülecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER