AK Parti'liler ile MHP'liler arasında bıçaklı satırlı kavga

Si­ya­set­te­ki ku­tup­laş­tı­rı­cı us­lüp hal­ka yan­sı­yın­ca Tür­ki­ye­’nin bir­çok böl­ge­sin­de kan ak­tı.

AK Parti'liler ile MHP'liler arasında bıçaklı satırlı kavga

Siyasetteki kutuplaştırıcı dil toplumun tansiyonunu yükseltti. Şanlıurfa’da saldırıya uğradıklarını belirten iki vekil eylemcileri tehdit etti. İzmir’in Selçuk ilçesinde de AK Parti ile CHP’liler çatıştı.

An­ka­ra­’nın El­ma­dağ İl­çe­si­’n­de AK Par­ti ile  MHP’­li­ler ara­sın­da çı­kan bı­çak­lı ve sa­tır­lı kav­ga­da 1’i ağır 3 ki­şi ya­ra­lan­dı. Ak­ça­ka­le­’de iki ve­kil pro­tes­to edil­di, ey­lem­ci­ler ha­va­ya ateş açı­la­rak da­ğı­tıl­dı. Ve­kil­le­r ise gös­te­ri­ci­le­ri teh­dit et­ti. Bu şa­hıs­la­rın özür di­le­me­den Ur­fa­’ya gi­re­me­ye­ce­ği ile­ri sü­rül­dü.

“UR­FA­’YI DAR EDE­CE­Ğİ­M”

AK Par­ti Şan­lı­ur­fa Mil­let­ve­kil­le­ri Se­yit Ey­yü­poğ­lu ile Ab­dül­ke­rim Gök, se­çi­mi ka­za­nan par­ti­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı­’nı kut­la­mak için Ak­ça­ka­le­’ye gi­der­ken, il­çe gi­ri­şin­de id­di­aya gö­re se­çi­mi kay­be­den MHP’­li grup ta­ra­fın­dan dur­du­rul­du. Araç­la­rın ca­mı­nı kı­ran ve sal­dır­ma­ya kal­kış­tı­ğı ile­ri sü­rü­len gru­bu, mil­let­ve­kil­le­ri­nin ya­nın­da­ki ki­şi­ler ha­va­ya ateş aça­rak dur­dur­du. Mil­let­ve­kil­le­ri böl­ge­den uzak­laş­tı­rı­lır­ken, il­çe­de ön­lem­ler ar­tı­rıl­dı. Ola­yı ger­çek­leş­ti­ren­le­re Şan­lı­ur­fa­’nın dar ola­ca­ğı teh­di­dini sa­vu­ran Ey­yü­poğ­lu, “Bu­nu ya­pan­la­ra Şan­lı­ur­fa ve An­ka­ra dar ola­cak­tır. Bu şa­hıs ‘Ben yan­lış yap­tım, yan­lı­şım­dan do­la­yı siz­ler­den özür di­li­yo­rum’ de­dik­ten son­ra bel­ki Şan­lı­ur­fa­’ya gi­re­bi­lir. Baş­ka tür­lü Şan­lı­ur­fa­’ya gi­re­me­ye­cek­ti­r” dedi. AK Par­ti Şan­lı­ur­fa Mil­let­ve­ki­li Ab­dül­ke­rim Gök de “Biz bi­ri­le­ri­nin bur­nu ka­na­ma­sın di­ye ol­duk­ça sağ­du­yu­lu dav­ra­ndık. Bu duy­gu biz­de ol­ma­say­dı so­nuç çok fark­lı olur­du­” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

SEL­ÇUK UYU­MA­DI

İz­mi­r’­in Sel­çuk il­çe­sin­de CHP İl­çe Teş­ki­la­tı, ye­rel se­çim­le­re iliş­kin top­lam 70 san­dık­ta, AK Par­ti İl­çe Teş­ki­la­tı ise mec­lis üye­li­ğiy­le il­gi­li ba­zı san­dık­lar­da ye­ni­den sa­yım ya­pıl­ma­sı ama­cıy­la İl­çe Se­çim Ku­ru­lu’­na baş­vur­du. Her iki par­ti­nin des­tek çağ­rı­sın­da bu­lun­ma­sı üze­ri­ne AK Par­ti ve CHP üye­le­ri, İl­çe Se­çim Ku­ru­lu önün­de top­lan­dı. İki parti üyealeri arasında arbede çıktı. 12 oy­la baş­kan­lı­ğı kay­be­den Ve­fa Ül­gür, sos­yal med­ya üze­rin­den ko­ri­do­run AK Par­ti­li­ler ta­ra­fın­dan iş­gal edil­di­ği­ni öne sür­dü, yet­ki­li­ler­den va­tan­daş­la­rın mal ve can gü­ven­li­ği­ni sağ­lan­ma­sı­nı is­te­di. Sel­çu­k’­ta CHP’­nin iti­ra­zı İl­çe Se­çim Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan red­de­di­lin­ce ko­nu İl Se­çim Ku­ru­lu­’na git­ti.

BIÇAKLI SATIRLI KAVGA

Ankara El­ma­da­ğ’­da MHP’­li Ze­ke­ri­ya Sa­rı­bı­yık ile İb­ra­him De­ğer­li bir kah­ve­de otu­rur­ken, AK Par­ti El­ma­dağ Genç­lik Kol­la­rı üye­si ol­duk­la­rı öne sü­rü­len yak­la­şık 30 ki­şi­lik gru­p laf attı. Bü­yü­yen tar­tış­ma bı­çak­lı ve sa­tır­lı kav­ga­ya dö­nüş­tü. Kav­ga­da 3 genç ya­ra­lan­dı. Ze­ke­ri­ya Sa­rı­bı­yık, ‘sal­la­ma­’ ola­rak bi­li­nen  sa­tır­la ağır ya­ra­lan­dı, İb­ra­him Say­gı­lı ise sır­tın­dan bı­çak­lan­dı. Ya­ra­lı­lar­dan İ.D. ise ayak­ta te­da­vi edil­di.

SAV, MHP’NİN OLDU

Bugün'de yer alan habere göre,Isparta’da Sav Belde Belediye Başkanlığı’nı AK Parti adayı Mustafa Uysal’ın 3 oy farkla kazanması üzerine MHPli aday Mustafa Avşar itiraz etti. Oyların yeninden sayılması üzeri-ne Avşar 4 oy farkla başkan oldu.

4. kez seçilen muhtar öldürüldü

İzmir’in Torbalı ilçesinde Bülbüldere Mahallesi’nde 3 dönem muhtarlık yapan ve yeniden seçilen Mehmet Yüksel (34) ile seçimdeki rakiplerinden birinin kuzeni M.K. tarafından öldürüldü. Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Tepsicik Köyü’nde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan tabancalı kavgada tarafları ayırmak isteyen Hacı Halil Coşkun (60) göğsüne isabet eden kurşanla can verdi.
<< Önceki Haber AK Parti'liler ile MHP'liler arasında bıçaklı satırlı kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER