AKP yandaşı akademisyen Hüseyin Yayman'dan ilginç sözler

AKP'nin yandaş gazetecisi Hüseyin Yayman, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen “Kürt Konferansı”nda ilginç ifadelerde bulundu.

AKP yandaşı akademisyen Hüseyin Yayman'dan ilginç sözler

Yandaş Gazeteci Hüseyin Yayman Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen konferansta çözüm sürecine ilişkin tespitlerde bulundu. 

ANF'nin haberine göre Yayman konferansta Çözüm Sürecine ilişkin 3 tespitini şöyle açıkladı:

"Birincisi, Erdoğan ve Öcalan karar alarak süreç başladı. Bu sürecin bittiğini belirtmek için ikisinden birisinin demesi gerekiyor. İkincisi bu süreç her iki taraf için bir sınav. Her iki taraf bu sınavdan başarı ile çıktı. Çözüm süreci konusunda üçüncü temel tespitim ise, bu süreci diğer süreçlerden ayıran bir yan var o da var olan pratik ve literatürdür." 


Abdullah Öcalan'ın muhatap alınarak görüşmelerin yapıldığını söyleyen Yayman, "Kürt sorununun çözümü, Türkiye'de bir politik irade ve kararlılık meselesidir. Taraflarda bu irade ve kararlılık olduğu müddetçe sürecin olumluya evrileceğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. Yayman, şöyle devam etti: "Muhatap Öcalan ve müzakere onun üzerinden yürütülüyorsa çözüm sürecinde Öcalan'ın eli güçlendirilmeli. 21 Mart stratejisinden kopulmamalı. AB çözüm sürecini desteklemek için taraflara destek vermeli ve aktörleri cesaretlendirmelidir."  3'üncü tarafın hükümeti yanlış okuduğunu söyleyen Yayman, "Tam tersine daha da elini güçlendirir. Kürt siyasi hareketlerinin talepleri olumludur" diye konuştu. 

ANF
<< Önceki Haber AKP yandaşı akademisyen Hüseyin Yayman'dan ilginç sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER