AKP'den yolsuzluk komisyonuna kilit

TBMM Başkanlığı’na üye vermemekte direnen AKP, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 eski bakanla ilgili kurulacak Meclis Soruşturma Komisyonu’nun çalışmalarını başlamadan kilitledi.

AKP'den yolsuzluk komisyonuna kilit

Bu soruşturma komisyonunun kurulması için Genel Kurul’da karar alınmasının üzerinden 35 gün geçti. AKP, Meclis Grubu hâlâ Meclis Başkanlığı’na komisyon için üye bildirmemekte direniyor.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’a AKP’nin koruma kalkanı sürüyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in muhalefet partilerinin bildirdiği bazı isimleri veto etmesini fırsat bilen AKP Grup Yönetimi, şimdi de “Önce muhalefet isimleri tamamlasın” bahanesine sığındı. AKP çoğunluğu nedeniyle tüm partiler isim bildirse dahi komisyon çalışmalarına başlayamıyor. Meclis Komisyonu aslında 8 üye ile toplanabiliyor ancak muhalefetin sadece toplamda 6 üyesi bulunmasını fırsat olarak değerlendiren AKP, oyalama taktiğine, Meclis içtüzüğüne rağmen devam ediyor.

EN ERKEN EKİM AYI

Meclis Genel Kurulu, 5 Mayıs günü gerçekleştirdiği oturumda eski bakanlarla ilgili soruşturma önergelerini görüşmüş ve AKP’nin verdiği soruşturma önergesi kabul edilerek komisyon kurulması kararlaştırılmıştı. Meclis iç tüzüğüne göre komisyonun 15 gün içinde oluşturulması gerekiyordu. AKP’nin taktiğiyle soruşturma komisyonu oluşturulsa dahi, 1 Ekim’den sonra çalışmalarına devam edebilecek. Böylece, 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları kamuoyu gündemine gelemeyecek.

TÜBİTAK RAHATLATTI

Taraf'ın haberine göre, TÜBİTAK’ın "heceleme" montaj raporu ve TOKİ’deki ihalelerle ilgili soruşturmada verilen takipsizlik kararlarının da AKP, tarafından Meclis soruşturmasının önemsizleştirilmesi için kullanılacağı belirtiliyor.

<< Önceki Haber AKP'den yolsuzluk komisyonuna kilit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER