Adı Başbakan'la anılan Urla Villaları'na dair yeni gelişme

Kanunsuz yapıldığı ileri sürülen Urla villalarının durumu mahkemeye taşındı...

Adı Başbakan'la anılan Urla Villaları'na dair yeni gelişme

Adı özellikle son dönemde Başbakan Erdoğan ve ailesiyle birlikte anılan Urla Villaları'na dair yeni bir gelişme yaşandı. İzmir İl Genel Meclisi öncülüğünde kaçak olduğu ileri sürülen villalarla ilgili yürütmenin durdurulması ve iptali için dava dilekçesi verildi..

Kamuoyunun Urla Villaları olarak bildiği İzmir Zeytineli'ndeki villalar gündemdeki yerini koruyor.

Bir iş adamı ile Başbakan Erdoğan ve ailesinden bazı isimler olduğu iddia edilen kişiler arasında geçen telefon görüşmelerinde villaların iç dizaynı hakkında bazı konuşmalar ortaya çıkmıştı. 1. Derece sit alanında inşa edilen yapıların bulunduğu bölgenin çevre bakanlığının girişimi ile 3. dereceye çevrilerek imara açıldığı iddialarının araştırılması için bir adım daha atıldı.

İzmir İl Genel Meclisi öncülüğünde bölgede kişiye özel uygulama yapıldığı ileri sürülerek yürütmenin durdurulması ve iptali için dava dilekçesi verildi.

CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Rıza Türmen ve Alaattin Yüksel davaya müdahil olduklarını açıkladı.

Davayı üstlenen 31 Avukattan biri olan Şehrazat Mercan, bölgede yaşanan durumu bir "hukuk garabeti" olarak tarif etti ve "Orada hem doğa katliamı var, hem de hukuk katliamı var. Biz 31 avukat olarak bu görevi üstleniyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ise, villalar hakkında şimdiye kadar hiç bir yıkım kararının alınamadığına dikkat çekti, "Daha önceki villalara hem ceza kararı alındı, hem yıkım kararı alındı ama Başbakan'a hediye edildiği söylenen bu villalara hala İzmir Valiliği Özel İdaresi herhangi bir tespit tutanağı yapıp, ceza kesip, yıkım kararı bu villalar hakkında almadı.." şeklinde konuştu. 

Önümüzdeki günlerde İzmir Şehir Plancıları Odası ve İzmir Barosu'nun da yürütmenin durdurulması için dava açacağı belirtiliyor. 

<< Önceki Haber Adı Başbakan'la anılan Urla Villaları'na dair yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER