Ahmet Hakan dokuz maddeye sığdırdı

Ahmet Hakan, "9 maddede 'IŞİD' denilen bela" yazısıyla yaşananlara farklı bir noktadan baktı.

Ahmet Hakan dokuz maddeye sığdırdı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Musul'daki Türk konsolosluğuna baskın düzenleyen IŞİD'le ilgili bugün dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Hakan, yaşanan süreci dokuz maddede anlattı..


-MADDE BİR: Esad’ı devirmenin hayalini kuran Türkiye, en başta IŞİD’i hiç önemsemedi. Hatta tam destek vermese de üstü örtülü göz yumdu. Gerçi sonra nasıl bir belayla karşı karşıya kaldığını fark etti ama artık çok geç olmuştu. O kadar geç oldu ki... Sonuçta IŞİD, Irak’ın Musul’unu bile ele geçirebildi.

*

-MADDE İKİ: Türkiye, IŞİD denilen bela karşısında tam anlamıyla çaresiz. Irak hükümetiyle işbirliği yapsa... Maliki’yle arası açık. Kürtlerle işbirliği yapsa... Barzani/PYD çelişkisine oynamış. Savaşa girse... Nasıl çıkacağı belli değil. Batı ile bir şeyler denese... Onlarla da anlaşamıyor. “Stratejik derinlik” dese... Diye diye ne hale gelindiği ortada. Tam bir açmaz yani.

*

-MADDE ÜÇ: Ne demişti dün Ahmet Davutoğlu? Şunu demişti: “Son 48 saattir Irak’ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Musul Başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı.” Bunu söylemesinin üzerinden 24 saat geçmeden Musul Başkonsolosluğu basıldı, görevliler rehin alındı. Türk siyasi tarihine geçecek boyutta diplomatik bir çöküştür bu.

<< Önceki Haber Ahmet Hakan dokuz maddeye sığdırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER