Akdeniz'de atılan füzeler herkese gösterdi ki...

Füze tespit sistemlerimizde var olduğu iddia edilen eksiklik, yaklaşan Suriye operasyonu öncesi kafaları karıştırdı

Akdeniz'de atılan füzeler herkese gösterdi ki...

  • Akdeniz'de fırlatılan füzeleri Türkiye tespit edemedi mi? sorusu soruluyor
  • 'ABD - İsrail ortaklığı bilinmiyordu'
  • 'Türkiye Doğu Akdeniz’le ilgili stratejik değerlendirmede bulunmalı”

Rusya’nın Akdeniz’in ortasından ateşlendiğini duyurduğu ve bölge ülkeleri tarafından da doğrulanan "balistik füzeler"  bölgede tansiyonu bir anda artırdı. Akdeniz’de stratejik bir gözdağı verme çalışması mı yapılıyor sorusunu sorduran olayın ardından akılları meşgul eden bir diğer soru da, ''bu füzelerin ateşlendiğini neden Türkiye değil de Rusya açıkladı ve bu füzeleri biz tespit edemedik mi?'' oldu.

Konuyla ilgili Samanyolu Haber’e konuşan Zaman Gazetesi Yazarı Fikret Ertan, Türkiye’nin söz konusu nesne ya da füzelerle ilgili bir tespit yapamamış olmasını ‘ciddi anlamda endişe verici bir olay’ diye tanımladı.

“ORTAKLIKTAN KİMSENİN HABERİ YOK”

Son durumun önemine değinen Ertan, ”Akdeniz'de ABD ve İsrail'in ortak çalışması sonucu bir füze gönderiliyor. Bu ortak çalışmadan da kimsenin haberi yok. Onlar açıklamasa biz bunu zaten açıklayamayacağız” diyor. 

Rusya’nın burada kilit rol üstlendiğinin altını çizen Ertan,”Kafkaslar'daki ön izleme radar istasyonu tarafından bu nesne yada füzeler tespit edebiliyor. Fakat biz bunu tespit edemiyoruz ve bu gerçekten acı bir şey”  ifadesinde bulunuyor. 

Bugüne kadar ABD - İsrail ortak çalışmasına dair herhangi  bir duyuma ulaşılmadığını sözlerine ekleyen Ertan, “Bu füze kimliksiz olabilir, üzerinde herhangi bir şey yazmayabilirdi. Zaten tam olarak nereden atıldığı da belli değil. Türkiye'nin herhangi bir yerine düşseydi bunu kimin, neden, nasıl attığını bilemeyecektik” dedi.
   
Doğu Akdeniz'in artık daha önemli bir stratejik alan olduğunu vurgulayan Ertan, “Türkiye bu alana artık daha farklı şekilde bakmalı. Rusya, Kafkaslar'dan, nereden ve nasıl  füze atıldığını tespit ederken Türkiye’nin bu konuda herhangi bir tespitinin olmaması çok çok acı. Türkiye bir kere daha oturup düşünmeli” değerlendirmesinde bulundu.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Akdeniz'de atılan füzeler herkese gösterdi ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER