Allahtan tatbikatmış- Foto

Türk Kızılayı tarafından 2007 yılında başlatılan "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" kapsamında Sancaktepe'de deprem tatbikatı düzenledi. Tatbikatı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

Allahtan tatbikatmış- Foto

Olası bir deprem durumunda proje kapsamında sağlanacak acil müdahale gücü ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen tatbikatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile çok sayıda vatandaş izledi. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Bekele Geleta da tatbikatı izleyenler arasında yer aldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tatbikat için oluşturulan alana geldiği sırada Başbakan Erdoğan'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Erdoğan da vatandaşların yanına giderek onlarla sohbet etti. Başbakan Erdoğan törende bir konuşma yaparak olası depreme yönelik hazırlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Devletin önemli çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, vatandaşlara da büyük sorumluluklar düştüğünü anlattı. Erdoğan, vatandaşlara seslenerek, "Bir başbakan olarak konuşuyorum. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde konuşuyorum. Ne olur kaçak yapılaşmaya gitmeyiniz. Ne olur gecekondu adı altında bulduğunuz yere başınızı sokmak için binalar yapmayın. Bunlara karşı valiliğimiz, belediyelerimiz eğer müdahale ediyorsa biliniz ki sizleri sevdiği içindir. Sizlerin geleceği için bu müdahaleler yapılıyor. Bugün belki başınızı sokabileceğiniz bir kaçak bina bulabilirsiniz ama yarın bir deprem felaketi ile baş başa kaldığımız zaman o kaçak binanın, plansız inşaatın altında benim vatandaşım, aziz insanım kaldığı zaman biz ne yapacağız? O zaman çıkacak sesleri söyleyeyim. 'Hükümet nerede, valilik nerede, belediyeler nerede? Bu binalara niçin müsaade edildi?' İşte bunun için diyorum ki bu yanlış yollara asla tevessül etmeyin." şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, muhtemel büyük ölçekli depremin zararını ortadan kaldırılamayacağını ancak asgari seviyeye indirilebileceğini belirterek bu yönde çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Enkaz altından nasıl insan çıkarılır mantığından çok enkaz altında nasıl insan kalmaz yönünde politikalar geliştirdiklerini belirten Erdoğan, bugünkü tatbikatın da bu yöndeki çalışmalardan bir tanesi olduğunu kaydetti. 6,5 ŞİDDETİNDE DEPREM SENARYOSU Yapılan konuşmaların ardından tatbikata geçildi. Tatbikatta senaryo gereği, Sancaktepe'de 6,5 büyüklüğünde meydana gelen bir depremde, Türk Kızılay'ının afet müdahalesi ve yönetim süreçlerinde geldiği nokta sergilendi. Ayrıca toplum liderleri aracılığıyla toplumun afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmasının önemi ortaya konuldu. Deprem bölgesinde görev yapan toplum liderlerinin afet zararlarının azaltılması konusunda bilinçlendirdiği vatandaşların depremin yıkıcı etkilerinden nasıl en az düzeyde zarar gördükleri sergilenmeye çalışıldı. Tatbikat alanında Türk Kızılay'ı, afet yönetimi ve müdahalesi kapsamında modernize ettiği haberleşme sistemleri, yeni ve modern yerleşim birimleri, beslenme üniteleri, psikososyal destek ve sağlık hizmetlerini senaryo gereği afetzedelerin tüm ihtiyaçları doğrultusunda uyguladı.Tatbikatta Toplum Liderleri Teşkilatlandırma Projesi kapsamında eğitim alan öğretmen, din görevlisi, muhtarlar ve gönüllüler görev aldı.
<< Önceki Haber Allahtan tatbikatmış- Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER