Altan Günbay kimdir?

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Devlet Opera ve Bale sanatçısı, Altan Günbay vefat etti. Peki Altan Günbay kimdir?

Altan Günbay kimdir?

Bugüne kadar 100'ü aşkın filmde oynayan ve yapımcılık da yapan Günbay, bir süreden beri sağlık sorunları yaşıyordu. 82 yaşındaki Altan Günbay, Sinema Oyuncuları Derneği üyesi  ve Devlet Opera ve Bale  sanatçısıydı.

ALTAN GÜNBAY KİMDİR?

Altan Günbay, 19 Ocak 1931 tarihinde Konya’da doğdu. Gazi Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi ve ardından eğitimine Almanya'da devam etti. Sahneye ilk defa 1954 yılında “Cavalleria Rusticana” operasıyla çıktı. 1969 yılında İstanbul Devlet Operası'nın kurulmasıyla birlikte istanbul’a geldi. 30 yıl boyunca solist sanatçılığının yanısıra rejisörlük ve müdür yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

1964 yılında "Şehrazat" filmiyle sinemaya başladı. 250 den fazla filmde oynadı. Bir zamanlar Türkiye'nin Yull Bryner'i olarak tanınmış, aslında kel olmadığı halde özellikle saçlarını kazıtmıştır. 1966 yapımı “Altın Çocuk” filminde yönetmen Memduh Ün saçlarını kazıtmasını isyeyince filmden sonraki 18 yıl boyunca saçlıyken saçsız gezmiştir.

Usturaya vurulmuş başı, ince bıyıkları ve karakteristik ifadeleri ile sinemamızın en önemli karakter oyuncularından biridir Altan Günbay. Üstlendiği kötü adam rollerini başarıyla canlandırdı.

 
<< Önceki Haber Altan Günbay kimdir? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER