Anadolu Gençlik Derneği'nin kitap okuma etkinliğine kameralı takip

Milli Görüş hareketine yakın Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin düzenlediği ‘kitap okuma’ etkinliği polis tarafından kaydedildi.

Anadolu Gençlik Derneği'nin kitap okuma etkinliğine kameralı takip

Olay, 30 Ekim 2014 tarihli MGK’da alınan “Devlet, ‘legal görünümlü illegal yapılarla mücadele edecek’ kararı hayata mı geçiriliyor?” sorusunu akıllara getirdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki MGK’da alınan, başta cemaatler olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının fişlenmesine yönelik karar, fiilen uygulanmaya başlandı. ‘Milli Görüş’ hareketine yakın Anadolu Gençlik Derneği’nin Kahramanmaraş’ta düzenlediği kitap okuma etkinliği polis kamerasıyla takip edildi. Bir parkta oturup sessizce kitap okuyan, büyük bölümü çocuk ve gençlerden oluşan grubun polis tarafından tek tek kayda alınması akıllara fişlemeleri getirdi.

Kahramanmaraş’ta Anadolu Gençlik Derneği’nin organizasyonunda öğrenci ve vatandaşların oluşturduğu grup, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için ilginç bir etkinlik düzenledi. Kent meydanındaki banklara oturan öğrenci ve vatandaşlar, yaklaşık bir saat sessiz şekilde kitap okudu. Caddeden geçenler de etkinliğine katılmaya davet edildi. Öğrencilerin ne yaptığını merak eden kimi insanlar da faaliyet hakkında bilgi aldı. Kitap okuma etkinliğine 3 torunuyla birlikte katılan 77 yaşındaki Yüksel Börükan, vatandaşların ilgi odağı oldu. Okumanın yaşının olmadığını söyleyen Börükan, “Ben okula gidemedim ama buraya torunlarıma örnek olmak için kitap okumaya geldim. Gençlerin okumalarını isterim.” dedi. Öte yandan etkinliğe katılan öğrenci ve vatandaşların, sivil bir polis tarafından kamerayla tek tek kayıt altına alınması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan 30 Ekim 2014 tarihli MGK toplantısında, ‘legal görünümlü illegal yapılarla mücadele’ kararı alınmıştı. Bu çerçevede tüm dinî cemaatler ve tarikatlarla bu gruplara yakın vakıf, dernek ve benzeri kuruluşların yakın markaja alındığı öğrenildi. Taraf Gazetesi de, 19 Aralık 2014 tarihli baskısında, güvenlik birimlerinin, MGK kararı çerçevesinde tüm cemaatlerin seminer, konferans ve toplantılarını kamera ile kayıt altına alarak Ankara’ya raporlamaya başladığını yazmıştı. Tarafın haberine göre bu durum hükümet ile bazı cemaatleri karşı karşıya getirdi. İsmailağa cemaatine yakınlığı ile bilinen Mevlana Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Derneği ile Gümüş İlim Merkezi’nin (GİME) 14 Aralık 2014’te düzenlendiği seminere katılanlar polis tarafından tek tek kayda alındı. Cemaat üyeleri, güvenlik görevlilerinin çekim yapmasından rahatsız oldu. 
<< Önceki Haber Anadolu Gençlik Derneği'nin kitap okuma etkinliğine kameralı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER