Ankara'ya ulaşan şok PKK istihbaratı!

Son günlerde dağa çıkışların artmasının altında yatan sebebin bu olduğu konuşuluyor.

Ankara'ya ulaşan şok PKK istihbaratı!

  • 'KCK asayiş Öcalan'ın temel argümanlarından biri.'
  • 'PKK'nın uzun yıllardır 'ÖSB' hedefi var.'
  • 'Dağa çıkışların artmasında bu oluşumun etkili olduğu konuşuluyor.'
  • 'Söz konusu yapılanma 3 il ile sınırlı değil.'

Bugün Gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan, KCK'nın sözde asayiş birimlerini köşesine taşıdı. "PKK'nın uzun yıllardır 'ÖSB' hedefi var" diyen Arslan, söz konusu yapılanmanın tam tanımı da bizzat Öcalan'ın ağzından aktarıyor. İşte köşe yazısının ilgili bölümü...

KCK asayiş neyin nesi?

Son günlerde Güneydoğu'nun muhtelif yerlerinde görmeye başladığımız 'KCK-asayiş' timleri yeni bir durum değil. Her ne kadar yeni görünür olsalar da oldukça eski bir proje ve Öcalan'ın temel argümanlarından birisi. Kürt sorunu ve PKK terörü ile ilgili esaslı bir yol haritamız olmadığı için güncel gelişmelere göre pozisyon alıp palyatif çözümler bulmaya çalışıyoruz. İşin tuhafı bu 30 yıldır da böyle.

Oysa Öcalan'ın kafasında bir yol haritası var ve özü itibariyle ondan sapmıyor. Güncel gelişmelere göre konjonktürel değişiklikler yapsa da esasa ilişkin başladığı yerde duruyor. Üstelik bunu yıllardır da anlatıyor. Yani öyle ortada gizli ajanda filan yok. Eğer Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmelerden sonra örgütün internet sitelerinde yer alan metinlere bakarsanız ne dediğimi daha net anlarsanız.

Mesela, Öcalan özerklik söyleminden hiç vazgeçmiyor. Arada bir ismini farklı söylüyor ama sonuçta 'özerklik' temel hedef. Mesela 20 Aralık 2006, 04 Ocak 2007, 26 Eylül 2007, 07 Kasım 2007, 12 Mart 2008, 13 Mayıs 2009'da yapılan avukat görüşmelerinin hepsinde temel hedefin özerk bir yapı olduğunu anlatıyor.

Bugüne ışık tutacak diğer ayrıntı ise 'Öz Savunma Birlikleri.' Yani, son günlerde yüzleri poşulu, tek tip kıyafetli, telsizli ve yol kontrolü yaparken görmeye başladığımız 'oluşum.' Her ne kadar örgüt kamuoyundan tepki gelince 'yaramaz çocuklar yapmış' söylemiyle olayı savuşturmaya çalışsa da kazın ayağı öyle değil.

PKK'nın uzun yıllardır 'ÖSB' hedefi var. Tam tanımı da bizzat Öcalan'ın ağzından şöyle: (18 Mart 2009'da kardeşi Fatma Öcalan ve avukatları ile yaptığı görüşme notlarında yer aldığı şekliyle.)
"İlerleyen dönemde bölge genelinde köy korucuları, asker ve polis çekilerek onların yerine 'halk milisleri' tarzı yeni bir 'iç güvenlik örgütü' kurulabilir. Eski PKK'lılar bu kadro altında işe alınabilir."

Öcalan o görüşmede ÖSB'nin tarifini gayet basit yapmış. Dikkat edilirse söz konusu tarihten sonra ÖSB yapılanmasında hızlanma yaşandı. Tabii siyasal sistemler açısından 'bir bölgenin kendi ayrı silahlı gücünün olması' ne anlama geliyor ayrı bir tartışma konusu. Çünkü bu durum federasyondan da öte bir yönetime işaret eder.

ÖSB ile ilgili son bir not daha. Başkente ulaşan bilgilere göre söz konusu yapılanma sadece Diyarbakır, Şırnak ve Hakkâri ile sınırlı değil. Türkiye'yi terk etmesi gereken bazı PKK'lılar bu yapılanma içerisine girdi. Bu ÖSB'lerin de sokakları hareketlendirmek için hazırlık yaptığı sır değil.

Özetle, PKK'nın 'yerel unsurlar' ya da ' birkaç gencin işi' dediği ÖSB'ler planlı programlı bir proje. Son günlerde dağa çıkışların artmasında bu yapılanmanın etkili olduğu da konuşuluyor. Çünkü bugün dağa çıkanların yarın bu yapıda yerel polis olacakları söylemi yaygın. Üstelik bu projeden vazgeçildiği/geçileceği yönünde bir işaret de yok.
<< Önceki Haber Ankara'ya ulaşan şok PKK istihbaratı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER