Antalya’daki algı operasyonu çöktü, polisler serbest

Antalya’da 29 Eylül tarihinde polise yönelik algı operasyonunda tutuklanan istihbaratçı 7 polis serbest bırakıldı.

Antalya’daki algı operasyonu çöktü, polisler serbest

Antalya’da polislere yönelik algı operasyonunda tutuklanan 7 polis bir üst mahkemenin verdiği tahliye kararı ile serbest kaldı. Mahkemenin tahliye kararını, 'tutuklama şartlarının oluşmaması, işlendiğine dair somut delil ve olguların bulunmaması, delillerin yetersiz olması, tutuklama kararının gerekçesiz ve yasaya aykırı oluşu' gibi gerekçelerle verdiğini belirten avukat Osman Yengil, “Diğer illerdeki gibi Antalya’daki algı operasyonu da çökmüştür.” dedi. Antalya'da, aralarında eski istihbarat şube müdürünün de bulunduğu 7 rütbeli polis, avukatlarının bir üst mahkemeye yaptıkları itiraz sonucu tahliye oldu. 2 Ekim’den bu yana Antalya L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan polislerin tahliye haberi ailelerini sevince boğdu. Tutuklu polislerin aileleri ve destekçileri, haberin duyulması üzerine cezaevinin önünde toplandı. Sanık polislerin avukatlarından Osman Yengil, tutukluluk kararına bir üst mahkeme olan Antalya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını belirterek, tutuklu polislerin adli kontrole ihtiyaç duyulmadan salıverilmelerine karar verdiğini kaydetti. Tahliye gerekçelerini; tutuklamanın şartlarının oluşmaması, suçun işlendiğine dair somut delil ve olguların bulunmaması, delillerin yetersiz olması, tutuklama kararının gerekçesiz ve yasaya aykırı oluşu olarak sıralayan Yengil, "Tahliye kararı, daha önceki tutuklama kararının yasal olmadığının göstergesidir. Bu bir algı operasyonuydu. Diğer illerdeki algı operasyonları gibi Antalya'daki algı operasyonu da çökmüştür." açıklamasında bulundu. 
Cezaevi önünde Türk bayrakları açarak, heyecanla polislerin dışarı çıkmasını bekleyenlerden komiser Ş.O’nun eşi Alev O., görev harici eşiyle ilk kez bir bayramda ayrı kaldıklarını belirterek, “Sıkıntılı geçti ama şükür adalet yerini buldu. Bugün bizim bayramımızın birinci günü.” dedi. 4’üncü sınıf emniyet müdür G.T.’nin eşi İlknur T. ise eşinin suçsuz olduğunu bildiklerini ve adalete güvendiklerini dile getirerek, tahliye haberiyle çifte bayram yaşadıklarını söyledi. Annesi ve amcası ile birlikte babasını karşılamaya gelen Türkan T., “Çok mutluyum. Suçsuz olduğunu biliyordum. 5 gün bile fazlaydı.” şeklinde duygularını aktardı. G.T.’nin kardeşi Tunahan T. ise abisinin ve diğer polislerin tutuklanması hak edecek hiçbir şey yapmadıklarına değinerek, “Bu yapılan bir algı operasyonudur. Cezaevine gönderirken başımız dikti, şimdi beklerken de dik. Onların da başı dik.” diye konuştu. 
Tutuklular arasında yer alanlardan 3. sınıf emniyet müdürü B.E.’nin çıkışını 8 yaşındaki oğlu Fatih ile birlikte bekleyen Şengül E. de duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Çok mutluyuz. Eşimin ve arkadaşlarının suçsuz olduğunu biliyoruz. Tek amaçları bu vatana, millete hizmet etmekti. Çıktıklarında da aynı şekilde yine hizmet edecekler inşallah. Biz Allah’ımıza güveniyorduk. Bütün Türkiye arkamızdaydı. Binlerce telefon aldık. Telefonum hiç susmadı. Eşlerimizi bu bayram kurban ederiz demiştim, ettik. Allah, asıl kurbanları göndererek onları bize geri verdi. Bu buruk bir sevinç. Aklımızda diğer şehirlerdeki arkadaşlarımız var. İnşallah onlar da tahliye olur.”
Cezaevi önünde polis yakınları kadar destek için gelenler de vardı. Geç saate rağmen ellerinde bayrakları ve çocukları ile cezaevinin önünde toplanan destekçilerden A.S., “Hukukun ve devletin tamamen sarsıldığı bu dönemde bu desteğe ihtiyaç var. Hepsinin arkasındayız.” ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Antalya’daki algı operasyonu çöktü, polisler serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER