Arınç,Başbuğ'un tahliyesini yorumladı

Arınç, Başbuğ'un tahliye edilme kararını değerlendirdi.

Arınç,Başbuğ'un tahliyesini yorumladı

Arınç, Başbuğ'un tahliye edilme kararını olumlu bulduğunu belirtirken, Malatya Zirve Yayınevi Davası sanıklarının da tahliye edildiğine dikkat çekerek, mahkemelerin hızla karar vermesi gerektiğini vurguladı.

İLKER BAŞBUĞ'UN TAHLİYE EDİLMESİ 

Bülent Arınç, otelde gazetecilerin sorularını yanıtlarken Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye edilmesi kararını olumlu bulduğunu ve uzun tutukluklara her zaman karşı olduğunu söyledi.

Arınç, şöyle konuştu: "Mahkemeler bu karar üzerine 2.5 yıla yaklaşan tutukluğu dikkate alarak tahliye kararı verdi. Esasen aynı günde özel yetkili mahkemeleri kaldıran kanun tasarımız, Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Genelkurmay eski Başkanı'na 'Geçmiş olsun' diliyorum. Biz esasen uzun tutukluluğa her zaman karşı çıktık. Özellikle siyasi suçlarda uzun tutukluğunu cezaya dönüşmemesi gerektiğini ifade ettik. Bu tahliye kararına olumlu bulduğumu ifade etmeliyim. Esasen sayın Başbakanımız, bütün siyasetçiler de sayın Başbuğ'u arayırak geçmiş olsun dileklerinde bulundular."

(DHA)
<< Önceki Haber Arınç,Başbuğ'un tahliyesini yorumladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER