Arınç'tan asansör faciasıyla ilgili açıklama

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mecidiyeköy'deki Torun Center şantiyesinde meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin ölümü ile ilgili, 'Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirildi' dedi.

Arınç'tan asansör faciasıyla ilgili açıklama

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mecidiyeköy'deki Torun Center şantiyesinde meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin ölümü ile ilgili, 'Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirildi' dedi.

Cumartesi günü güvenoyu alan 62. Hükümet, güvenoyu almasının ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısını düzenledi. Başbakanlık Merkez Bina'da toplanan Bakanlar Kurulu yaklaşık 5 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda alınan kararları ve konuşulanları düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları


"TEFTİŞ KURULU GÖREVLENDİRİLECEK"

Sayın Başbakanımız da Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecektir. Bu bir iş kazası olduğuna göre hayatlarını kaybeden yurttaşlarımız için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız neler yapabilir, bunları da konuştuk.  Ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin yapılmasına karar verildi.

"EN ÇOK ÖLÜMLÜ KAZA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE"

Hayatını kaybetmeler noktasında, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda uzun uzun tartıştık. En çok ölümlü kaza inşaat sektöründe oluyor. Nakliyat ikinci sırada geliyor. Sonra maden sektörü geliyor.

Neresinden bakarsak bakalım ölümlü sonuçlanan kaza ile karşı karşıya geldik. 'Ne iş versen yaparım abi' dönemi geçti. Mesleki yeterlilik sertifikası almayanların o sektörde çalışmaması kanaatindeyiz. Mesleki yeterlilik konusunda ciddi adımın atılmadığı görülmüştür.  Mesleki yeterlilik kurumuna eğitimlerle ilgili kaynak aktarılacaktır. Mesleki yeterlilik kurumunun çalışması kararı verilmiştir.

“ŞEHİT SAYILMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Sayın Başbakanımızın Konya ziyaretleri sırasında İstanbul’da yaşanan olayla ilgili olarak açıklaması oldu. Hepimiz üzüntü içerisindeyiz. Bu olayda hayatını kaybedenlerin şehit sayılması gibi  bir durum söz konusu değil.  Şehitlik kavramının neleri kapsadığını biliyoruz. Sayın Başbakanımız işin dini, manevi boyutunu dikkate çekmek için şehit sayılabileceğini söylemiştir.

“ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANABİLİR”

 Bu yurttaşlarımız karşılığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nda vardır. İş kazası olduğu için ölüm geliri ve ölüm aylığı bağlanması mümkündür. Bunların hukuken kanunla şehit sayılması düşünülmemiştir düşünülmesi mümkün değildir.



<< Önceki Haber Arınç'tan asansör faciasıyla ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER