Arslan: 'Orduya kumpas kuruldu' diyorsanız bunu ispatlamalısınız

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının akıbeti merak edilirken her gün yeni bir gündemle davanın seyri etkilenmeye ve dikkatler farklı konulara çekilmeye çalışılıyor.

Arslan: 'Orduya kumpas kuruldu' diyorsanız bunu ispatlamalısınız

Samanyolu Haber yayınına katılan, Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, yolsuzluk soruşturmasının gündemden düşürülmek için Ergenekon ve Balyoz gibi davaların yeniden görülmesinin gündeme getirilmesini; "Ergenekon ve Balyoz gibi davaları dün seçim meydanlarında gururla anlatırken bugün siyasi bir hamleyle soruşturmaların üstünü kapatmak için kullanıyorlar" şeklinde değerlendirdi.

Ergenekon ve Balyoz davalarında, yeniden yargılamaların yolunu açmak için hükumete sunulan çözüm önerilerinin ülkede tam bir hukuki kaos ortamı doğuracağını ifade eden Arslan; AK Parti'nin düne kadar ciddi muhalif olduğu hatta AK Parti'ye kapatma davası açılmasında formüller üretmiş olan Sabih Kanadoğlu ve  Metin Feyzioğlu gibi isimlerin yeniden yargılama için ürettikleri formüllerin gündeme alınmış olmasının anlaşılabilir olmadığını dile getirdi.

Yolsuzlukların yargı yoluyla aklanması yerine hukuki kaos ortamı oluşturmanın bir tür çıkmaz sokağa girmek olduğunu dile getiren Adem Yavuz Arslan, " 'Orduya kumpas kuruldu' diyorsanız bunu ispatlamalısınız. Burada konu hukuki değil siyasidir.Türkiye'de tam anlamıyla bir hukuk krizi yaşanıyor. Eğer bu hükümlüler tahliye edilmek isteniyorsa siyasi af çıkarılır. Bu da PKK'yı da kapsar ki, bu tartışmayı çok daha farklı bir boyuta taşır" dedi. 


SAMANYOLUHABER
 

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER