Asfalt sıcaktan eridi be!

Yalova'da mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığı, Bursa-Yalova, Yalova-Kocaeli karayollarını birbirine bağlayan Tonami Kavşağı'nda asfaltın erimesine neden oldu.

Asfalt sıcaktan eridi be!

Alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının sabah 32 derece olarak ölçüldüğü Yalova'da, Tonami Kavşağı'nın Bursa'dan geliş yönündeki 200 metrelik bölümündeki asfaltın öğle saatlerinde erimesi nedeniyle karayolunda ulaşımda sorun yaşandı. Eriyen asfalt araçların tekerleklerine, yayaların ayakkabıların yapışmaya başlayınca olaya Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri müdahale etti. İlk aşamada, araç trafiğini tek şeride düşüren güvenlik güçleri, Karayolları İl Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Karayolları ekipleri eriyen asfaltın üzerine mıcır dökerek yolu trafiğe açmaya çalıştılarsa da bu kez kendi araçları eriyen asfaltta yapıştı.

Bu arada, yayalar da, eriyen asfaltın ayakkabılarına yapışması üzerine yola dizdikleri taşların üzerine basarak karayolunda karşıdan karşıya geçti. Bölgeye sevk edilen iş makinelerinin eriyen asfaltı kazımalarının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Karayolları yetkilileri, çok sıcak havalarda ''mıcırlı asfalt''la kaplı ya da yeni asfaltlanmış yolların güneşten etkilenebileceğini bildirdiler.

Bu yollarda asfaltın yapışık ve kaygan hale gelerek araçların lastiklerine yapışabileceğine işaret eden yetkililer, bu tür durumlarla karşılaşan sürücülerin ''159'' numaralı ''Alo Karayolları Hattı''nı aramalarını istedi. AA
<< Önceki Haber Asfalt sıcaktan eridi be! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER