Bahçeli'den başörtüsü ve pantolon açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Başörtüsü dramının bitmesi için samimi olduk...

Bahçeli'den başörtüsü ve pantolon açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Mahalli İdareler Seçimi Aday Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, parti olarak başörtüsü sorununun çözülmesi için olumlu yönde hareket ettiklerini söyledi.

"Biz, başörtüsü dramının bitmesi için her zaman samimi olduk" ifadesini kullanan Bahçeli, "Biz, başörtüsü sorununun köklü ve kalıcı bir çözüme kavuşması için her zaman sorumlu hareket ettik." diye konuştu.

TBMM'ye milletvekillerinin başörtülü olarak girmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Başını örten hanım kardeşlerimiz inançlarının gereğini yaparken, bunun dışındaki muhterem hanımları farklı şekilde mülahaza etmek bir defa dinen de çok büyük yanlış ve saygısızlıktır. Buyurgan devlet ve tek tip insan yetiştirme amacında olan bir hükümet muhakkak ki toplumsal ahengi çatlatacaktır. İnsan mahremine, insan ahlakına, insani tercihlere hürmet bizlerin mükellefiyetidir. Bunun dışındaki her zorlama, her baskı, her yönlendirme geçmişte olduğu gibi vahim sonuçlara sebebiyet verecektir. Özellikle TBMM'ye başörtüsüyle gelinmesi olumlu ve memnuniyet verici olmakla birlikte, bunun bir zafer havası içinde sunulması, başörtüsü kullanmayanların töhmet altında bırakılması, fahiş bir hata olacaktır."

-"Pantolon üzerindeki ambargo hemen kalkmalıdır"-

Meclis'e kadın miletvekilerinin pantolonla girmesinde bir sakınca görmediklerini ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize göre, ahlak, edep ve gelenek gibi bağlayıcı kısıtlar haricinde, kim neyi istiyorsa giyebilmeli, pantolon üzerindeki ambargo ise hemen kalkmalıdır. Bilhassa kadın milletvekillerini hedefine alan bu incitici tartışmalar, özelini ihlal eden, mercek altına alan yaklaşımlar acilen terk edilmelidir."

AA
<< Önceki Haber Bahçeli'den başörtüsü ve pantolon açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER