Bakan'dan vatandaşa güzel haber!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde fiyat artışı olmayacağını söyledi.

Bakan'dan vatandaşa güzel haber!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde fiyat artışı olmayacağını söyledi. Eker, "Kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında, enflasyon dikkate alınmadan, yüzde 8-10 arasında azalma var." dedi.

Eker, Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Ljupcho Dimovski ile tarım alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı. İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin Ramazan ayında et fiyatlarında bir artışın yaşanıp yaşanmayacağını sorması üzerine Eker, Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde fiyat artışı olmayacağını söyledi.

Eker, tersine fiyatların düşeceğini belirterek, kıymada yüzde 4, kuşbaşında ise yüzde 2,2 indirim olacağını kaydetti. Ramazan başında yeni fiyatların uygulamaya geçeceğini bildiren Eker, "Son 3 yıl içinde tüketici ve üretici fiyatlarında bir artış değil, azalma oldu. Özellikle kıyma ve kuşbaşında, enflasyonu dikkate almadan, yüzde 8-10 arasında bir azalma var. Amacımız, Ramazan ayında vatandaşımız daha düşük fiyata et ve süt ürünleri alsın." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Bakan'dan vatandaşa güzel haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER