Balyoz davasında flaş gelişme!

Anayasa Mahkemesi'nin dün Balyoz davası ile ilgili açıkladığı 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararın ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tüm sanıklara tahliye kararı verdi.

Balyoz davasında flaş gelişme!

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi savcısı, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Balyoz davasında ceza alan hükümlüler hakkında, yargılanmanın yenilenmesi ve infazların durdurulması yönünde mütalaa verdi.
İstanbul 4. Ağır Ceza, 230 Balyoz sanığı için tahliye kararı verdi
(DETAYLAR GELİYOR) AYM BALYOZ KARARINI YAYIMLADI
Anayasa Mahkemesi (AYM), Balyoz davası sanığı 230 kişinin bireysel başvurularını birleştirerek verdiği tanık dinletme ve dijital delillerle ilgili adil yargılamanın ihlali kısa kararını, internet sitesinde yayınladı.

AYM kararında, başvurucuların adil yargılama hakkı kapsamındaki dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddi nedeniyle tanık dinletme hakkına ilişkin şikayetler ile dijital delillerin değerlendirilmesine ilişkin şikayetlerin giderilemediğine dair iddiaların kabul edilebilir olduğuna hükmetti. AYM, kararında, Anayasa'nın 36. Maddesinde güvence altına alınan adil yargılama hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

AYM, ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere kararın ilgili mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Oy birliği ile verilen kararda, yargılama giderlerinin de başvuruculara ödenmesine hükmedildi.
<< Önceki Haber Balyoz davasında flaş gelişme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER