Balyozcuların hevesi kursağında kaldı!

Birleşmiş Milletler'den "BM'den balyoz gibi karar" haberlerine yalanlama geldi.

Balyozcuların hevesi kursağında kaldı!

  • 'Balyoz gibi rapor' haberi yalanlandı.
  • Söz konusu grubun BM adına açıklama yapma yetkisi olmadığı ortaya çıktı.
  • 'BM'yi hiçbir şekilde bağlamaz.'

Yargıtay'da devam eden Balyoz davası temyiz duruşmasında ortaya atılan Birleşmiş Milletler kaynaklı rapor sahipsiz kaldı.

Tutuklu sanık Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki altıncı duruşmada, Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu'nun Balyoz Davasına ilişkin hazırladığı raporu paylaştı. Avukat Ersöz duruşmada söz konusu grubun raporunu okudu. Davanın eleştirildiğini belirten Ersöz, raporda "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi" ile "Kişisel ve Siyasal Haklar Uluslararası Sözleşmesi"'nin bazı maddelerine aykırı uygulamalara dikkat çekildiğini aktardı.

Bu durum Türk medyasına da "BM'den Balyoz gibi karar" başlığıyla yansımıştı. Ancak Çalışma Grubu'nun BM adına açıklama yapma yetkisine sahip olmadığı ortaya çıktı. TRT Haber'e konuşan BM Genel Sekreteri sözcülüğü ofisi, BM İnsan Hakları Konseyi bünyesinde 48 değişik konuda görevli 'Özel Usuller' bulunduğunu ve söz konusu grupların BM'nin görüşlerini yansıtmadığını vurguladı.

"Raporun BM raporu olarak lanse edilmesi kabul edilemez. BM'yi veya BM İnsan Hakları Konseyi'ni hiçbir şekilde bağlamaz. Böyle bir rapor BM belgesi de değildir. Çünkü bu grup BM'den bağımsızdır."

Yargıtay'daki temyiz duruşmasına devam edilecek, ancak sanık avukatlarının daha başka ne tip yollara başvuracağı şimdiden merak ediliyor.
<< Önceki Haber Balyozcuların hevesi kursağında kaldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER