Barzani'den Kobani itirafı

Barzani, Kobani'nin IŞİD saldırılarına maruz kaldığı gün ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Barzani'den Kobani itirafı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kobani'nin IŞİD saldırılarına maruz kaldığı gün Amerikalı yetkilileri aradığını ve 'yetişin' çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Barzani Almanya Savunma Bakanı Ursule Von Der Leyen ile düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mesut Barzani, Kobani'nin geniş bir coğrafi alanda her taraftan terör gruplarıyla kuşatıldığı Peşmerge güçlerini gönderemediğini dile getirdi. 

Barzani, "Haber aldığımız anda ABD olsun diğer devletler olsun, hepsi ile iletişime geçtik. Sincar gibi bir katliamın yaşanabileceğini duyurduk. Duyduğumuza göre Kobani çevresindeki teröristler Koalisyon uçakları ile vurulmuştur. Eğer bizim isteğimiz üzerine vurduysalar teşekkür ederiz, değilse de gene teşekkür ederiz." şeklinde konuştu
Barzani, hiçbir ülkenin ordusunu Irak'a gelip de savaşmasını talep etmediklerini ancak ordusunu göndermek isteyen ülkeleri geri çevirmeyeceklerini sözlerine ekledi.

"ALDIĞIMIZ SİLAHLAR MODERN DEĞİL"

Barzani, Peşmerge'ye silah desteği veren ülkelere minnettar olduğu ancak ellerine ulaşan modern silahların ulaşmadığını ifade etti.

Bölgede IŞİD'le savaşabilen tek gücün Peşmerge olduğunu söyleyen Barzani, ancak Peşmerge'nin elindeki silahların IŞİD'in elindekiler ile mukayese edilemeyeceğine dikkat çekti.

Barzani, "Biz şu ana kadar tüm dünya adına IŞİD teröristleri ile savaştık. Ancak elimize ulaşan silahlar IŞİD'in silahları kadar kaliteli değil. Biz istiyoruz ki hem kalite anlamında hem miktar anlamında ihtiyaçlarımızı giderebilsin." ifadeleri kullandı.

Von Der Leyen ise Peşmerge Bakanı ile yaptığı görüşmede Peşmerge'nin ihtiyaçları hakkında daha net bir bilgiye ulaştığını söyledi.

IŞİD'in bulduğu bölgelerde çok sayıda mayın ve patlayıcı maddeler bıraktığını söyleyen Leyen, bunun için Peşmerge güçlerine mayınları keşfeden robotlar gönderdiklerini belirtti.
Peşmerge'nin dünyanın modern orduları gibi eğitilmesi konusunda teklif aldıklarını belirten Leyen, bunu Almanya hükümetine ileteceğini söyledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Barzani'den Kobani itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER