Başbakan'ın o sözüne ilham kaynağı olan müdür de gitti

Tayini çıkan müdürler arasında Gezi Parkı olayları sırasında polislere, 'kahramansınız mesajı' gönderen Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız da bulunuyor.

Başbakan'ın o sözüne ilham kaynağı olan müdür de gitti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde terfiler ve şark görevleri belli oldu. Selami Altınok'un 12 yardımcısı terfi alarak 1. sınıf emniyet müdürü olurken, 160 Emniyet müdürü ve amirinin tayini şarka çıktı.

GİDENLER ARASINDA İLGİNÇ İSİMLER

İstanbul'da geçtiğimiz Mayıs ayında başkomiserler dahil 4 bin 500 polis şarka gönderilmişti. Dün gece de emniyet amiri ve müdürlerin şark tayinleri belli oldu. Bazı şubeler ve ilçelerde görevli 160 emniyet müdürü ve amirin şark görevleri kendilerine tebliğ edildi. Şark tayini çıkanlar arasında Gezi Parkı olayları sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yapan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Muhammet Fatih Sarıyıldız gibi isismler de bulunuyor.

BAŞBAKAN, MESAJINDAN İLHAM ALMIŞTI

Sarıyıldız, Gezi Parkı olayları sırasında polislere geçtiği bir mesajda şunları demişti:
"Çevik kuvvetimizin kahraman evlatları! Çanakkale destanından sonra 2. destanı sizler yazıyorsunuz. Molotofla kolu yanan kardeşimiz kolu sargılı göreve koşuyor. Düğününü yapan kardeşimiz ertesi gün çıkıp geliyor. Bir çok yaralı kardeşimiz raporunu kullanmak istemiyor. 16 gündür çok az uyuduk. Çoğu zaman yemek yiyemedik. Hep birlikte zor şartlarda görev yapmaktayız. Kahramanlarla dolu bu şubede görev yapmaktan onur duyuyorum. Sizleri yetiştiren ana-babalarınızın ellerinden, sizlerin alınlarınızdan öpüyorum. M. Fatih SARIYILDIZ / Çevik Kuvvet Şube Müdürü” 

Bu sözlerden ilham alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gezi olaylarının ardından görevli polislere yönelik “Kahramanlık destanı yazdılar” demişti. Bu sözler Gezi olaylarına katılanlarca tepkiyle karşılanırken, iktidar yanlısı kalemler tarafından günlerce konuşulmuştu.

Şark tayini çıkan amir ve müdürlerin yerine il dışından gelecek amir ve müdürlerin görevlendirileceği, önümüzdeki günlerde il içi tayinlerin de yaşanmasının muhtemel olduğu belirtildi.

Salih KOLCU / SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Başbakan'ın o sözüne ilham kaynağı olan müdür de gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER