Başkentte 'siyasi' kaza ! - Video

İngiltere Adalet Bakanı Jack Straw, Ankara ziyaretinde ülkesinin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğine verdiği desteği yineledi.

Başkentte 'siyasi' kaza ! - Video

Straw'un Adalet Bakanı Şahin'le görüşmesinde küçük bir kaza yaşandı. İngiliz bakanın başparmağı kendisine verilen hediyenin içinde sıkıştı. Straw "Türkiye'yi çok seviyorum ama parmağımı burada bırakamam" diyerek espri yaptı.

Türkiye'ye AB yolunda sürekli destek olan İngiltere, bu desteğini Adalet Bakanı Jack Straw'un Ankara ziyaretinde bir kez daha teyit etti. Straw, Türk kamuyounun yakından tanıdığı bir isim. Türkiye'nin AB ile müzakerelere başladığı dönemde dışişleri bakanı olan Jack Straw, Türkiye için Avrupa başkentlerinde kulis yapmıştı. Bugün üç ayrı bakanlıkta ayrı ayrı görüşmelerde bulunan Straw'ın ilk durağı Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın makamıydı. İngiliz Bakan'ın bir sonraki durağı ise Adalet Bakanlığıydı. Görüşmede Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İngiltere'nin suçluların iadesi konusunda yavaş davrandığını söyledi ve sitem etti: Suçluların iadesi konusunda bizden değil İngiltere'den kaynaklanan sorunlar var. Suçluların iadesi konusu biraz yavaş işliyor. Şu anda ab ülkeleri arasında en fazla işbirliği yaptığımız ülke İngiltere’dir. Straw ise bakan Şahin'e hak verdi: Evet haklısınız, bu konuda çalışmamız lazım… Ziyarette ilginç bir kaza yaşandı. Konuk Bakan'ın başparmağı, Şahin tarafından kendisine verilen hediyenin içinde sıkıştı. Straw, bu durumu espriyle geçiştirdi: Türkiye'yi çok seviyorum ama baş parmağımı burada bırakmam.
<< Önceki Haber Başkentte 'siyasi' kaza ! - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER