Baskın yapılan depoda 5 milyon Suriye lirası!

Reyhanlı saldırısında kullanılan bombalar deniz yoluyla getirilmiş. Olay öncesi ilçede keşif yapan saldırganların 5 milyon Suriye Lirası aldıkları öne sürüldü.

Baskın yapılan depoda 5 milyon Suriye lirası!

* Emniyet, bölgede bulunan güvenlik ve işyeri kamera kayıtlarını inceleyerek saldırganların kimliğini belirledi. Gözaltındaki isimlerin önemli itiraflarda bulunduğu öğrenildi. 

* Zanlıların olaydan önce ilçede keşif yaptıkları ve bunun karşılığında 5 milyon Suriye Lirası aldıkları öne sürüldü. Şüphelilerin saklandığı depoya yapılan baskında 5 milyon Suriye Lirası bulunurken, El Muhaberat bağlantılı olduğu iddia edilen 3 kişinin Suriye’ye kaçtığı bildirildi. 

* Saldırının Suriye İstihbarat Teşkilatı El Muhaberat ile bağlantılı ‘Acilciler' örgütünün yaptığının da kesinlik kazandığı öğrenilirken, örgütün lideri Mihraç Ural'ın da Suriye rejimi tarafından korunduğu kaydedildi. Esed rejiminin Lazkiye şehrini de tamamen Acilciler'e tahsil ettiği, örgütün eğitimlerini burada yaptığı öne sürüldü.

Hatay’ın Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre bombalar Suriye’nin Lazkiye şehrinden deniz yoluyla İskenderun’a getirildi. Burada teslim alınan bombalar Samandağ ilçesi üzerinden Reyhanlı’ya götürüldü. Depo kiralayan saldırganlar, Türkiye’den 2 minibüs satın aldı ve bombaları depoda araçların özel bölmelerine monte etti. Daha sonra bombalı araçlar Reyhanlı’ya doğru 25 dakikalık arayla hareket etti. Araçları park eden şüpheliler olay yerinden uzaklaştıktan kısa süre sonra patlama meydana geldi. Araçları park edenlerle, bombaları patlatanların ayrı kişiler olduğu ileri sürüldü. 

Hürriyet'te yer alan habere göre patlamanın hemen ardından güvenlik kameralarından görüntüleri tespit edilen şüphelilere yönelik çok sayıda operasyon yapıldı. Ankara’dan gelen özel ekibin de destek verdiği operasyonda 5 şüpheli saklandıkları bir depoda gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ve depoda 5 milyon Suriye Lirası ele geçirildi. Kimlikleri deşifre olan 3 şüphelinin Suriye’ye kaçtığı, bunlardan 2’sinin Suriye uyruklu, birinin de Türk vatandaşı olduğu iddia edildi. Suriye’ye kaçan şüphelilerin saldırının planlayıcısı ve talimatını verenler olduğu belirtildi. Kaçan şüphelilerden birisinin ise Suriye gizli servisi El Muhaberat’ın üst düzey yöneticilerinden olduğu öne sürülüyor.

Zaman'da yer alan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü bomba imha uzmanları da bombaların cinsiyle ilgili ilk bulgulara ulaştı. Bombaların C3 plastik patlayıcısı olduğu belirlendi. Fabrikasyon ürünü olan bu tür patlayıcılar devlet kontrolünde üretiliyor. Bombanın da uzaktan kumanda ya da telsiz cihazı ile patlatıldığı belirtiliyor. Uzaktan patlatılmasından dolayı da teröristlerin Suriye tarafına kaçmakta zaman kazandığı kaydediliyor. 

Öte yandan saldırıda kullanan araçların 2007 model 31 ARS 83 plakalı ve 06 AH 6072 plakalı 2004 model minibüs olduğu belirlendi. Saldırıda kullanılan araçların ise ‘sıfır' değil ikinci el olduğu ve satın alındıktan sonra eylem gününe kadar trafiğe çıkarılmadığı öne sürüldü. Gözaltına alınanların arasında araçları satın alan kişilerin de olduğu kaydedildi.
<< Önceki Haber Baskın yapılan depoda 5 milyon Suriye lirası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER